Η Airbus αποκαλύπτει το δικινητήριο πρωτότυπο ελικόπτερο δοκιμών "H145 PioneerLab"



Κατά τη διάρκεια του Γερμανικού Εθνικού Αεροπορικού Συνεδρίου  στο Αμβούργο, η Airbus Helicopters αποκάλυψε το PioneerLab, τη νέα τεχνολογία επίδειξης δικινητήριου ελικοπτέρου που βασίζεται στην πλατφόρμα H145

Συμπληρώνει τη γκάμα των FlightLabs της Airbus και εστιάζει σε τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές των ελικοπτέρων, αυξάνουν την αυτονομία και ενσωματώνουν βιολογικά υλικά. «Με το PioneerLab, συνεχίζουμε τη φιλόδοξη στρατηγική μας για τη δοκιμή και την ωρίμανση νέων τεχνολογιών στα ελικόπτερα », δήλωσε ο Tomasz Krysinski, επικεφαλής Προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας στην Airbus Helicopters. «Η PioneerLab, η οποία εδρεύει στη Γερμανία στην τοποθεσία Donauwörth, θα είναι η πλατφόρμα μας για τη δοκιμή τεχνολογιών ειδικά αφιερωμένων σε δικινητήρια ελικόπτερα».

Το PioneerLab στοχεύει να επιδείξει μείωση καυσίμου έως και 30% σε σύγκριση με ένα συμβατικό H145, χάρη σε ένα υβριδικό σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης και αεροδυναμικές βελτιώσεις. 

Η Airbus Helicopters θα δοκιμάσει επίσης δομικά εξαρτήματα κατασκευασμένα από βιολογικά και ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του αεροσκάφους. 

Η εταιρεία σκοπεύει να παράγει τα νέα εξαρτήματα χρησιμοποιώντας διαδικασίες που μειώνουν την κατανάλωση υλικών και ενέργειας και βελτιώνουν την ανακυκλωσιμότητα. Περαιτέρω ερευνητικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων ψηφιακών τεχνολογιών στο σύστημα ελέγχου πτήσης του αεροσκάφους και τους σχετικούς αισθητήρες για την αύξηση της αυτονομίας και της ασφάλειας κατά τη διάρκεια κρίσιμων φάσεων πτήσης, όπως η απογείωση και η προσγείωση. 

Το PioneerLab συγχρηματοδοτείται εν μέρει από την BMWK, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσεων για το Κλίμα της Γερμανίας μέσω του εθνικού ερευνητικού προγράμματος LuFo. Τα FlightLabs της Airbus Helicopters παρέχουν κατάλληλες υποδομές δοκιμών για γρήγορη δοκιμή τεχνολογιών. Αποτελούν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να φέρει σταδιακή καινοτομία για να βελτιώσει τα τρέχοντα προϊόντα της και να ωριμάσει την τεχνολογία για μελλοντικές πλατφόρμες. 

Η πτητική "καμπάνια" του PioneerLab έχει ήδη ξεκινήσει στο μεγαλύτερο εργοστάσιο του κατασκευαστή στη Γερμανία στο Donauwörth, με ένα σύστημα προειδοποίησης προβλήματος του ρότορα, να είναι η πρώτη καινοτομία που δοκιμάστηκε. Η επόμενη φάση θα είναι η δοκιμή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος απογείωσης και προσγείωσης.

ΠΗΓΗ

Σχόλια