Η Ρωσία λέει ότι κατέρριψε 281 ουκρανικά drones την περασμένη εβδομάδα


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέστρεψε συνολικά 281 ουκρανικά drones την περασμένη εβδομάδα
, συμπεριλαμβανομένων 29 πάνω από τις δυτικές περιοχές της Ρωσίας, υποδεικνύοντας το μέγεθος του πολέμου με drone που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Μέσα στα drones που καταρρίφθηκαν συμπεριλαμβάνεται και ένα Tu-141 Strizh

Η Ρωσία από την πλευρά της έχει επανειλημμένα χτυπήσει την Ουκρανία με κύματα "καμικάζι" drones με εκρηκτικά φορτία, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα από τους πυραύλους, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπισθούν & αναχαιτισθούν από τα συστήματα αεράμυνας. 

Οι επιδρομές ουκρανικών εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών βαθιά μέσα στη Ρωσία, έχουν αυξηθεί από τότε που δύο drones καταστράφηκαν πάνω από το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου. 

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική πρωτεύουσα γίνονται όλο και πιο συχνές τους τελευταίους μήνες.
Ένα ουκρανικό drone επιτέθηκε την Παρασκευή σε μια πόλη που φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς της Ρωσίας, αν και δεν αναφέρθηκαν ζημιές στο εργοστάσιο, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Δεν είναι σαφές εάν οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα επηρεάσουν τις αντιλήψεις για τον πόλεμο μεταξύ του πληθυσμού στη Ρωσία, όπου οι δημόσιες δηλώσεις αντιπολίτευσης αντιμετωπίζονται ως αστικά ή ποινικά αδικήματα.

 reuters


Σχόλια