Ο Τούρκος Αρχηγος ΓΕΕΘΑ από τα κατεχόμενα : Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία


Με δήλωση του ο προέδρος του ψευδοκράτους Τατάρ, επέστησε την προσοχή στη σημασία της πρώτης επίσκεψης του Τούρκου ΓΕΕΘΑ Γκιουράκ, αφότου έγινε Αρχηγός του Επιτελείου και ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από την "Ημέρα της Νίκης" στις 30 Αυγούστου. 

Ο Τατάρ είπε ότι, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εργάστηκαν για τη στρατιωτική εκπαίδευση των Τουρκοκυπρίων και την οργάνωση της Τουρκικής Αντίστασης, κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας στην Κύπρο και ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων με την αντίσταση.

Αναφερόμενος στην αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για ανεπίτρεπτα επεισόδια στην Πύλα ο Τατάρ είπε: «Πού ήταν τα Ηνωμένα Έθνη όταν σκοτώθηκε ο πιλότος Τσενκίζ Τοπέλ και έγιναν σφαγές στα χωριά όπου σκότωσαν Τούρκους;».   

Ο Τατάρ ανέφερε ότι στόχος της άλλης πλευράς ήταν να μειωθεί ο τουρκικός πληθυσμός στην Πύλα και να γίνει το χωριό ένα εντελώς ελληνικό χωριό.

«Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία» 

Στην ομιλία του στη δεξίωση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γκιουράκ τόνισε ότι «η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία» και ανέφερ ότι στέκονται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στον τουρκοκυπριακό λαό και να στηρίζουν τη δίκαιη υπόθεση. 


Σχόλια