Τροπολογία από Αμερικανίδα βουλευτή στον προϋπολογισμό άμυνας για εξέταση δημιουργίας βάσεων των ΗΠΑ σε ελληνικά νησιά...


1 Αυγούστου 2023 
Δελτίο τύπου ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, D.C. 
Σήμερα, η βουλευτής των ΗΠΑ Grace Meng (D-NY), μέλος του Hellenic Caucus (επιτροπή για θέματα Ελλάδας) του Κογκρέσου και της Υποεπιτροπής Πιστώσεων της Βουλής για τις κρατικές και ξένες επιχειρήσεις, υποστήριξε θερμά τη συμπερίληψη της τροπολογίας της, που υπογραμμίζει την υποστήριξη προς την Ελλάδα στην Εθνική Άμυνα.
Η τροπολογία προτάθηκε να συμπεριληφθεί στο νόμο National Defense Authorization Act (NDAA), ο ετήσιος νόμος εξουσιοδότησης για το Υπουργείο Άμυνας που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. 
Συγκεκριμένα, η τροπολογία απαιτεί από τον Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Εξωτερικών να υποβάλουν από κοινού στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου, έκθεση για τη σχέση ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. 
Η έκθεση θα περιλαμβάνει ανάλυση της δυνατότητας για πρόσθετες βάσεις ή διευρυμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ειδικά σε ελληνικά νησιά. 
Η τροποποίηση έρχεται καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε τέσσερις επιπλέον στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διευρυμένης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες τον Οκτώβριο του 2021. 
Τα τελευταία χρόνια, το Πεντάγωνο έχει εντείνει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα ως απάντηση στις επιχειρήσεις του ρωσικού ναυτικού και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.
 
Δείτε την σχετική τροπολογία...



exomatiakaivlepo

Σχόλια