"Αιχμάλωτος του καθεστώτος Ράμα" ο Φρέντι Μπελέρης...

«Πιο έντονες πιέσεις» προς την Αλβανία ζητά ο αδελφός του προφυλακισμένου δημάρχου Χιμάρας 

Η άδικη, αυταρχική και ξεκάθαρα πολιτική, δίωξη και προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται. Μετά το πόρισμα της ειδικής εισαγγελίας διαφθοράς της Αλβανίας, το οποίο σχεδόν… καταδικάζει πριν καν δικαστεί τον ομογενή δήμαρχο, έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμα και στους… τυφλούς, ότι ο Έντι Ράμα δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Δεν τον «ζορίζει» και κανένας άλλωστε…

Ο  Φρέντι Μπελέρης κατηγορείται από τους Αλβανούς και παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο, για «Ενεργητική διαφθορά σε εκλογές», σε συνεργασία, κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπεται σε δίκη και ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης.

Ο αδελφός του δημάρχου Χιμάρας, Λεονάρδος Μπελέρης, ξέσπασε μέσω του Open, κάνοντας λόγο για «πολιτική ομηρία» και «πολιτική δίωξη», ενώ κατήγγειλε για μία ακόμη φορά ότι ο αδερφός του είναι «αιχμάλωτος του καθεστώτος του Έντι Ράμα».

«Είχαμε πει εξαρχής ότι η δίωξη είναι πολιτική. Επιβεβαιώνεται από την προφυλάκισή του, γίνανε πολλές απόπειρες να γίνει αποφυλάκιση έστω και με περιοριστικά μέτρα, αυτό δεν το δεχτήκανε σε καμία φάση», είπε μεταξύ άλλων ο Λεονάρδος Μπελέρης και ζήτησε μεγαλύτερη πίεση στην Αλβανία για το ζήτημα:

«Θα πρέπει αυτό το θέμα να διεθνοποιηθεί όσο πιο πολύ γίνεται, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάθεση από τη μεριά της Αλβανίας να δώσει λύση, θα πρέπει να είναι οι πιέσεις εδώ πιο έντονες».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Γκούμας, Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, επεσήμανε:

«Είναι κατάπτυστο, το να διαβάζουμε σε ένα πόρισμα που μιλά για το ότι θα παραπεμφθεί σε δίκη μια υπόθεση, ότι είναι ένοχος! Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Βέβαια από την άλλη, αυτό συνδέεται με όλες τις άλλες δράσεις του κ. Ράμα γύρω από αυτήν την υπόθεση, για να καταδικάσει τον κ. Μπελέρη».

 

Σχόλια