Επίσκεψη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Κύπρο...


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ρόμπερτ Μενέντεζ αναμένεται σήμερα στην Κύπρο.
 

Στις 16.30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 17.15 ο Αμερικάνος Γερουσιαστής θα προσφωνήσει, στην παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη, το Παγκόσμιο Συνέδριο των Κυπρίων της Διασποράς. 

Στην ομιλία του, αναμένεται να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναφορά θα γίνεται και στα πρόσφατα έκτροπα της Πύλας Ακολούθως, στις 18.15 ο κ. Μενέντεζ θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. 

Στις 19.00 ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα τιμηθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου για τη για τη συμβολή του στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για δικαιοσύνη και ελευθερία, με το χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα. 

Την απονομή θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνέδρων ΗΠΑ και Προέδρων Ομοσπονδιών. Κατά την αυριανή μέρα ο κ. Μενέντεζ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Πάφο. 

Στη συνέχεια, σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου Δημότη της πόλης της Πάφου. Τέλος, ο Αμερικάνος Γερουσιαστής θα είναι παρών στο επίσημο δείπνο που διοργανώνει προς τιμήν του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην οικία του. Θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και άλλα ηγετικά στελέχη της ομογένειας.

Σχόλια