Η Ινδονησία ανακοίνωσε την απόφασή της να αποκτήσει 24 αεροσκάφη F-15EX της Boeing


Η Δημοκρατία της Ινδονησίας και η Boeing μοιράστηκαν τη δέσμευσή τους να οριστικοποιήσουν την πώληση 24 αεροσκαφών F-15EX στην Ινδονησία
, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Άμυνας της Ινδονησίας Prabowo Subianto στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (MoU) από τον  Υποπτέραρχο της Αεροπορίας Yusuf Jauhari, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικού Εξοπλισμού του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας και τον Mark Sears, αντιπρόεδρο και διευθυντή προγράμματος  Boeing Fighters, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο St. Louis μετά από ξενάγηση στη γραμμή παραγωγής F-15EX.  

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δέσμευσή μας να προμηθευτούμε το κρίσιμο μαχητικό F-15EX για την Ινδονησία», δήλωσε ο υπουργός Σουμπιάντο, ο οποίος παρακολούθησε την υπογραφή του MOU. «Αυτό το υπερσύγχρονο μαχητικό θα προστατεύσει και θα ασφαλίσει το έθνος μας με τις προηγμένες δυνατότητές του». 

Το F-15EX είναι η πιο προηγμένη έκδοση του F-15 που κατασκευάστηκε ποτέ, με ψηφιακό έλεγχο πτήσης fly-by-wire, νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ψηφιακό πιλοτήριο (glass cockpit), τα πιο σύγχρονα συστήματα αποστολής και δυνατότητες λογισμικού, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την παράδοση του νέου F-15IDN. «Έχουμε επενδύσει χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του F-15EX. 

Δεν υπάρχει άλλο μαχητικό σαν το F-15 στον κόσμο και αυτή η πλατφόρμα θα φέρει την Ινδονησία στην κορυφή των δυνατοτήτων κυριαρχίας στον αέρα», δήλωσε ο Sears. «Η Boeing είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια και παραμένει αφοσιωμένος εταίρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην προώθηση των διεθνών στόχων ασφάλειας με συμμάχους και εταίρους σε όλο τον κόσμο». 

Η Boeing και η Ινδονησία συνεργάζονται για σχεδόν 75 χρόνια, για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των αεροδιαστημικών και αμυντικών δυνατοτήτων στη χώρα μέσω εκπαίδευσης, ανάπτυξης αλυσίδας εφοδιασμού και συνεργασιών. Σήμερα, η παρουσία της Boeing στην Ινδονησία καλύπτει την εμπορική αεροπορία, την άμυνα, το διάστημα, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις ακαδημαϊκή συνεργασία και τις προσπάθειες ανάπτυξης δυνατοτήτων σε όλη την τοπική βιομηχανία.

Επί του παρόντος, το F-15 επιχειρεί σε επτά χώρες σε όλο τον κόσμο.

aerotechnews.com

Σχόλια