Έξι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν για F-16 εποπτικό μηχανισμό που θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο-Η επιστολή σε Μπλίνκεν


Έξι Αμερικανοί βουλευτές, με επιστολή στον Μπλίνκεν
, καλούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δημιουργήσει έναν εποπτικό μηχανισμό για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο - «Το Κογκρέσο έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του για την επιβολή όρων


 


Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν τη δημιουργία ενός εποπτικού μηχανισμού για να διασφαλιστεί ότι, η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να παραβιάσει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. 
Στην επιστολή τους, τα μέλη της ομάδας ελληνικών υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επισημαίνουν ότι, ο εποπτικός μηχανισμός θα μπορεί να παγώσει, να καθυστερήσει ή και να ακυρώσει τη μεταφορά των μαχητικών, ανάλογα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας. 
Επισημαίνουν επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα δεν θα προβεί σε ενέργειες που υπονομεύουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και την ενότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Την επιστολή υπέγραψαν οι βουλευτές Chris Papas, Gus Bilirakis, Frank Palone, John Sarbanis, Dina Titus και Nicole Malliotakis. 

Σχόλια