Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με drones κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο...


Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα κύμα επιθέσεων με drones στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας πριν τα ξημερώματα της Κυριακής, την πρώτη αεροπορική επίθεση στο Κίεβο από μη επανδρωμένα οχήματα σε σχεδόν δύο εβδομάδες. 

Ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, δήλωσε ότι η αεράμυνα κατέστρεψε όλα τα drones στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Τα συντρίμμια από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν τρία σπίτια στην περιοχή, τραυματίζοντας έναν άνδρα, είπε η διοίκηση. Κανείς δεν σκοτώθηκε. 

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο - χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους - από τότε που ξεκίνησε η πλήρους κλίμακας εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022. Το σύνθετο δίκτυο αεράμυνας της Ουκρανίας έχει γίνει όλο και πιο ικανό στην αναχαίτιση αυτών των επιθέσεων. Αλλά ακόμη και οι επιτυχημένες αναχαιτίσεις αποτελούν κίνδυνο: Την περασμένη εβδομάδα, η αεράμυνα απέκρουσε ένα φράγμα 20 πυραύλων, αλλά σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι αφού έπεσαν συντρίμμια χτύπησαν ένα πολυώροφο κτίριο και προκάλεσαν πυρκαγιά. 

Η επίθεση της Κυριακής, η οποία ξεκίνησε μετά από συναγερμούς αεροπορικής επιδρομής γύρω στις 2:30 π.μ., ήταν η πρώτη φορά σε 12 ημέρες που οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ιρανικά drones για να στοχεύσουν την πρωτεύουσα, δήλωσε ο κ. Πόπκο σε δήλωση του στο Telegram.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει συνολικά οκτώ ιρανικής κατασκευής επιθετικά drones Shahed-136 και τρεις πυραύλους κρουζ, σε στόχους σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία καταστράφηκαν όλα. 

Οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σε βραδινή ενημέρωση ότι συνολικά 11 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε καθώς ο στρατός της Ουκρανίας έδινε «βαριές μάχες» στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά και νότια της χώρας, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου διεξάγουν μια εξαντλητική αντεπίθεση για να ανακτήσουν το έδαφος που κατέλαβε η Ρωσία.

nytimes.com

Σχόλια