Καταγγελίες φωτιά του Φρέντι Μπελέρη για τα σαθρά και πλαστά στοιχεία εναντίον του


Σε καταγγελίες «φωτιά» κατά του Έντι Ράμα και της κυβέρνησής του, προχώρησε μέσα από τις φυλακές Τιράνων ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το καθεστώς χτύπησε, όταν κατάλαβε ότι θα έχανε το δήμο», ενώ για τη συνεχιζόμενη κράτησή του, είπε ότι είναι «επίδειξη ισχύος» της αλβανικής κυβέρνησης και «μήνυμα τρομοκράτησης».

Μέσω του ΣΚΑΪ, ο άδικα συλληφθείς και για πολιτικούς σκοπούς ακόμα προφυλακισμένος δήμαρχος, είπε ότι η σύλληψή του σκόπευε μεταξύ άλλων, στην ανακοπή του κύματος των μελών της μειονότητας που θα πήγαινε για να τον ψηφίσει.

«Με συνέλαβαν με κινηματογραφικό τρόπο σύλληψης διεθνών τρομοκρατών. Ήθελαν να κόψουν το κύμα των συμπατριωτών από την Αθήνα που ερχόταν να ψηφίσει και να τρομοκρατήσουν τους Αλβανούς συμπολίτες που με στήριζαν», είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Ο ίδιος ο Ράμα εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου με ύβρεις και χαρακτηρισμούς ανήκουστους για δημόσιο λόγο, ενώ τα φιλικά του καθεστώτος ΜΜΕ προέτρεπαν σε έκτροπα εναντίον της ελληνικής μειονότητας».

Ο στόχος της κυβέρνησης Ράμα είναι να μη βγουν στην επιφάνεια στοιχεία και αποδείξεις για τις αρπαγές περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας και γι’ αυτό θέλει με κάθε τρόπο να μη χάσει τον έλεγχο του δήμου Χιμάρας.

«Πρόκειται για αποδείξει εκβιασμών. Ξεριζώνοντας τους Έλληνες διασφαλίζουν τα συμφέροντα των συνεταίρων τους. Το καθεστώς θέλει να καρπωθεί την μοναδικότητα του τόπου και να δει τον ελληνισμό να ξεριζώνεται», τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης.

Όσο για την αστεία και «κενή» δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του από τις αλβανικές αρχές,  χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα και κατά κατάφωρη παραβίαση όλων των νόμων; Ο δήμαρχος Χιμάρας σχολιάζει:

«Το ποινικό μητρώο μου που εμπεριέχεται σε αυτή είναι πλαστογραφημένο. Είναι διαφορετικό από αυτό που εκδόθηκε 2 μήνες πριν τις εκλογές και υποβλήθηκε στην ανώτατη εκλογική επιτροπή. Εκείνο ήταν λευκό, γεγονός που επέτρεψε την ανακήρυξή μου ως υποψηφίου».

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τη φυλακή προς τους κατοίκους της Χιμάρας, είναι ότι σύντομα θα βαδίζουν ενωμένοι!

 

Σχόλια