Ο Σολτς στηρίζει την προσέγγιση Μητσοτάκη-Ερντογάν...


Η πρώτη επίσημη αντίδραση/αποτίμηση από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης για τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους,καταγράφηκε την Παρασκευή στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου του καγκελάριου Όλαφ Σολτς σε ανταποκριτές γερμανικών και διεθνών μέσων στο Βερολίνο.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να συνδράμουμε, ώστε οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Τουρκίας και της Γερμανίας να εξελιχθούν περαιτέρω. Φυσικά αυτό ισχύει και για τις σχέσεις με την Ελλάδα» ανέφερε ο Όλαφ Σολτς απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παππά σχετικά με τις επαφές Αθήνας-Άγκυρας αλλά και τη στάση της Γερμανίας.

Η Ελλάδα είναι βέβαια ταυτόχρονα χώρα-εταίρος της Γερμανίας στην ΕΕ και όπως τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος: «έχουμε κοινές προοπτικές, κοινές απόψεις. Εδώ και πολλά χρόνια οι συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν πάντα πολύ φιλικές». Μάλιστα συνέχισε σημειώνοντας για τον ρόλο της Γερμανίας: «Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνήσουμε (κι εμείς) για καλές σχέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών». Όπως πρόσθεσε, και ο ίδιος αποκόμισε πρόσφατα την εντύπωση ότι οι ηγέτες των δύο χωρών, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης «έχουν προοπτική» να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις

dw.com

 

Σχόλια