Ιούλιος-Αύγουστος 2021...Όταν ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ εξυμνούσαν τον "Ρώσο γίγαντα" Beriev-200 (βίντεο)


ΑΝΤ1 22 Ιουλίου 2021 



Beriev: Ο ΑΝΤ1 μέσα στο πυροσβεστικό ρωσικό “θηρίο” (βίντεο) 

Το ρωσικό αεροσκάφος που επιχειρεί ήδη από τις αρχές του μήνα βρίσκεται στην Ελευσίνα και η κάμερα του ΑΝΤ1 το παρουσιάζει. 

Στη βάση της Ελευσίνας βρέθηκαν η κάμερα του ΑΝΤ1 με την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και παρουσίασαν το ρωσικό «θηρίο» Beriev. 

Το ρωσικό αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού έχει ήδη επιχειρήσει σε μεγάλες φωτιές, όπως αυτή της Κρήτης, της Σάμου και στο Σειχ Σου...

Μπορεί να επιχειρήσει σε τρεις φωτιές ταυτόχρονα και μεταφέρει 12 τόνους νερού, θάλασσας, ενώ το Canadair σηκώνει έως 6 τόνους και έως 9 το Ericson. Οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους ξεκίνησαν μήνες πριν και το αεροσκάφος έφτασε στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, όπως εξήγησε ο Σπύρος Γεωργίου, ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε στις συζητήσεις.

ant1news.gr

ΣΚΑΙ  08.08.2021



 
Beriev-200: Η μάχη του «Ρώσου γίγαντα» στην Εύβοια: 

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, δημοσιοποιεί βίντεο από την επιχείρηση, που καταγράφει την εικόνα που βλέπουν οι πιλότοι του "ρωσικού γίγαντα" καθώς και τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποιούν γύρω από τα πυκνά σύννεφα καπνού, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Συγκλονιστικό βίντεο από το κόκπιτ (PICS)

 Δέος προκαλούν τα πλάνα μέσα από το πιλοτήριο του ρωσικού Bervie-200 που επιχειρεί στην πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Εύβοια.   

skai.gr

Ας δούμε όμως πόσο μας στοίχισε το πυροσβεστικό μεγαθήριο Beriev 

H ενοικίαση του αεροσκάφους Beriev κόστισε στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες. 

Η Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και δεύτερο (για ενοικίαση), ίσως επειδή το πρώτο παρουσίασε βλάβη σε μια κρίσιμη στιγμή. Μάλιστα υπέβαλε το σχετικό αίτημα ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προς τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. 

Για τη φετινή ενοικίαση, η Πολιτική Προστασία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις από πέρσι! Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τώρα οι διαπραγματεύσεις. Το Beriev αφίχθηκε στην Ελλάδα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και οι Ρώσοι πιλότοι του εκπαιδεύθηκαν στο ελληνικό ανάγλυφο και παράλληλα είχαν την απαραίτητη συνεργασία γνωριμίας με στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας. Το ρωσικό μεγαθήριο απέδειξε πάντως εν τω μεταξύ ότι άξιζε τα λεφτά του στις πολλές πυρκαγιές που έως τώρα αντιμετώπισε. Τώρα μετά την βλάβη στον κινητήρα του, ίσως τα δεδομένα αλλάζουν 

slpress-gr 

06.06.2022 

Στυλιανίδης: Άχρηστο το Beriev για φωτιές στην Ελλάδα - Προσωπικά ανακουφίστηκα που διακόπηκε η μίσθωση 

«Σχετικά με το ρωσικό Beriev, είναι γεγονός πως ενώ ξεκίνησε να γίνει μίσθωση αυτού του αεροσκάφους, εξαιτίας των εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν μπορεί να συνεχίσει. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, επειδή θέλω να είμαι τολμηρός σε αυτά που λέω, αυτά τα αεροπλάνα δεν κάνουν για την Μεσόγειο. Ουσιαστικά είναι για τις ρωσικές στέπες. Εμείς και το ανάγλυφο το ελληνικό χρειαζόμαστε άλλου τύπου αεροσκάφη. Εγώ, για να πω την αλήθεια, ανακουφίστηκα που δεν θα το έχουμε σε ότι αφορά στην ενίσχυση των εναέριων μέσων», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

ΥΓ

Μια διευκρίνηση σχετικά με την σκοπιμότητα του άρθρου...

Σκοπός του άρθρου είναι να καταδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου, για την αποφυγή σπασμωδικών κινήσεων και αμφιβόλου αποτελέσματος ενέργειες όπως η μίσθωση των ρωσικών Beriev κλπ

Το ζητούμενο είναι η ενίσχυση και εκσυγχρονισμός της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως το εξαγγελθέν "ΑΙΓΙΣ", το οποίο θα εξασφαλίσει τα αναγκαία μέσα, την τεχνολογική και εν γένει υλικοτεχνική υποδομή και τον επιχειρησιακό εξοπλισμό

Το σχέδιο "ΑΙΓΙΣ" , προβλέπει μεταξύ άλλων επιχειρησιακό εξοπλισμό και μέσα όπως: -Προμήθεια εναερίων μέσων πυρόσβεσης (10 ελικόπτερα Erickson, 6 αεροσκάφη Canadair 515, αναβάθμιση των 7 Canadair 415, 36 Air Tractor FireBoss). -Προμήθεια ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού και ομάδων πρώτης απόκρισης (ΕΜΑΚ, Πεζοπόρα Τμήματα, Αερομεταφερόμενες Μονάδες). 
-Αγορά υπερσύγχρονων οχημάτων για το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικά μέσα περιπολίας και απομάκρυνσης πολιτών για Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ και Ενοπλες Δυνάμεις.  
-Πλωτά μέσα διάσωσης και μεταφοράς ασθενών και εξοπλισμός ιατρικής εκκένωσης (Medical Evacuation) για ΕΚΑΒ (κάψουλες, φορεία και διασωστικές σειρές). 
-Πτυσσόμενες γέφυρες για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών...
Αυτό που μένει να δούμε είναι...το σχέδιο "ΑΙΓΙΣ" να γίνεται πράξη το συντομότερο δυνατό

Σχόλια