Τα Twin-tailed drones "Scorpion" της Κίνας πετούν σε κλειστό σχηματισμό για 1η φορά


Η Κίνα πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη της  επίδειξη, με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Twin-tailed Scorpion, ένας τύπος οπλισμένου αναγνωριστικού drone.

Τα drones πέταξαν  σε αποστολές γύρω από το νησί της Ταϊβάν και πέρα από την πρώτη αλυσίδα νησιών, σε κλειστούς σχηματισμούς.
Υποστηριζόμενοι από σύγχρονα  συστήματα ελέγχου τέτοιοι σχηματισμοί μεγάλων επιθετικών drones, θα ενισχύσουν σημαντικά τις μαχητικές ικανότητες, δήλωσαν ειδικοί την Τρίτη. Στη δοκιμαστική πτήση 
συμμετείχαν, τρία drones Twin-tailed Scorpion πλήρως φορτωμένα με μεγάλη ποικιλία πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων βομβών ακριβείας, πυραύλων και μικρότερων drones, απογειώθηκαν και στην συνέχεια ενσωματώθηκαν σε διαφορετικούς σχηματισμούς,  συμπεριλαμβανομένου ενός σχηματισμού γραμμής και ενός σχηματισμού τριγώνου, σύμφωνα με την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV).

Ήταν η πρώτη φορά που εγχώρια ανεπτυγμένα drones μεγάλης διάρκειας πτήσης της Κίνας, πέταξαν σε κλειστό σχηματισμό ενώ ήταν πλήρως φορτωμένα με πυρομαχικά, ανέφερε το CCTV. 

Η καθοδήγηση της πτήσης πληροφοριών έγινε από έναν επίγειο σταθμό 

Αυτή η δοκιμή επίδειξης απέδειξε ότι τα πλήρως φορτωμένα drones Twin-tailed Scorpion διαθέτουν εξαιρετική ικανότητα ελέγχου, επειδή η μεταφορά βαρέων φορτίων συνήθως κάνει τα αεροσκάφη λιγότερο ευέλικτα, είπε ο Wang Ya'nan, αρχισυντάκτης του περιοδικού Aerospace Knowledge στο Πεκίνο, στους Global Times την Τρίτη.

Έδειξε περαιτέρω τις δυνατότητες των drones να πετούν σε σχηματισμό, είπε ο Wang. "Παραδοσιακά αυτό γίνεται χειροκίνητα, που σημαίνει ότι οι χειριστές ελέγχουν τα drones από το έδαφος. Αλλά η Κίνα διερευνά επίσης να αναπτύξει ένα αυτόνομο λογισμικό ελέγχου που επιτρέπει στα drones να σχηματίζουν σχηματισμούς με μία μόνο εντολή", είπε. 

Η αμυντική αρχή στο νησί της Ταϊβάν και το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχουν αναφέρει αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες εντόπισαν drones TB-001 Twin-tailed Scorpion του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), να πετούν γύρω από το νησί της Ταϊβάν και κατά μήκος του στενού Miyako στον Ειρηνικό Ωκεανό τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα drones της PLA πετούσαν μόνα τους. Εάν τα drones πετούν σε σχηματισμούς, θα σήμαινε σημαντική ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας, επειδή μπορούν να μεταφέρουν πολύ περισσότερα πυρομαχικά, είπε ο Wang.

Με προηγμένα συστήματα ελέγχου, τα μικρά drones μπορούν να σχηματίσουν σμήνη, ενώ μεγάλα drones όπως το Twin-tailed Scorpion μπορούν να σχηματίσουν ομάδες περίπου τριών και να επιτύχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα, είπε ο Wang. 


Το Twin-tailed Scorpion έχει δύο παραλλαγές, το Twin-tailed Scorpion γνωστό ως TB και το Twin-tailed Scorpion A γνωστό ως TB-A, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Tengden, του κατασκευαστή του drone. 

Το TB έχει διάταξη διπλού κινητήρα και διπλής γεννήτριας με μήκος 10 μέτρα, άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, μέγιστο βάρος απογείωσης 2.800 κιλά, αυτονομία 6.000 χιλιόμετρα, πτήση 35 ώρες, μέγιστη ταχύτητα 300 χιλιόμετρα  και οροφή 8.000 μέτρων. 

Το TB-A είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε μήκος και άνοιγμα φτερών και έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 3.250 κιλά, αυτονομία 8.000 χιλιόμετρα, αντοχή 40 ωρών, μέγιστη ταχύτητα 380 χιλιόμετρα την ώρα και οροφή 10.000 μέτρων. 

Ικανό να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και βομβαρδισμού, το Twin-tailed Scorpion μπορεί να μεταφέρει διαφορετικά πυρομαχικά ακριβείας, όπως θερμοβαρικές βόμβες, διατρητικές βόμβες, βόμβες με χρονοκαθυστέρηση πυροδότησης κλπ, ανέφερε το CCTV.



Σχόλια