Tουρκικό UAV Bayraktar TB2 συνετρίβη στο βόρειο Ιράκ και κατέληξε στα χέρια των Κούρδων


Σε πρόσφατο περιστατικό, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 (UAV) συνετρίβη στην περιοχή Καντίλ του νότιου Κουρδιστάν, που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, και στη συνέχεια έπεσε στα χέρια Κούρδων μαχητών του PKK. 

Τοπικοί Κούρδοι αντάρτες του PKK ανέφεραν ότι το βράδυ της 14ης Ιουνίου, το τουρκικό drone έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη στην περιοχή Girê Savaş. Οι κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή ανέσυραν γρήγορα τα συντρίμμια και ένα από τα ανασυρθέντα μέρη έφερε τον αύξοντα αριθμό «T175». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANF δημοσίευσε βίντεο που δείχνει έναν Κούρδο μαχητή να παρουσιάζει τα τουρκικά εξαρτήματα του drone. 

Το περιστατικό υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες εντάσεις καθώς η Τουρκία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, τις οποίες κρίνει αναγκαίες λόγω της στάσης της απέναντι στις δυνάμεις του PKK και του YPG στο έδαφος του Ιράκ. 

Η κατάσταση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα συντρίμια του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2 και τις πιθανές πληροφορίες που μπορούν να συλλεχθούν σχετικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα και τους αισθητήρες του. 

Μένει να δούμε πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές. 

geopolitiki.com

Σχόλια