Το ρωσικό εργοστάσιο που θα παράγει drones καμικάζι σχεδιασμένα από το Ιράν (βίντεο)


Στη φωτογραφία: Το ρωσικό εργοστάσιο που θα παράγει drones καμικάζι σχεδιασμένα από το Ιράν

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τοποθεσία υπό κατασκευή, για την παραγωγή drones Shahed-136, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να εναντίον της Ουκρανίας

Ένα νέο εργοστάσιο που κατασκευάζεται στην κεντρική Ρωσία, θα αρχίσει να παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδιασμένα από το Ιράν για χρήση κατά της Ουκρανίας στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσαν αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Έδωσαν στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες ενός εργοστασίου που κατασκευάζεται κοντά στην πόλη Καζάν, που θα παράγει εγχώρια τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 του Ιράν...

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ιράν φαίνεται να βαθαίνει», προσθέτοντας: «Πρόκειται για μια αμυντική σύμπραξη πλήρους κλίμακας που είναι επιβλαβής για την Ουκρανία, τους γείτονες του Ιράν και τη διεθνή κοινότητα."

Το Ιράν έχει πουλήσει στο Κρεμλίνο εκατοντάδες drones Shahed-136 από πέρυσι. Η Ρωσία τα μετονομάζει ως Geran-2 και τα αναπτύσσει για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία.

Φθηνά και εύκολα στην παραγωγή, τα drones Shahed-136 έχουν βεληνεκές έως και 1.500 μίλια και είναι σχεδιασμένα να εκρήγνυνται μετά από πρόσκρουση στο στόχο τους.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο των drones Shshed-136...

telegraph




telegraph

Σχόλια