Η Καθημερινή στην αγγλική της έκδοση ονομάζει «Βόρεια Κύπρος» το ψευδοκράτος και το αναφέρει ως αποσχισθέν κράτος...

"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


Μια ακόμη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική όλων των εκλεγμένων ηγετών της Τουρκίας να πραγματοποιούν τον πρώτο τους ταξίδι μετά την εκλογή τους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Οπως αναφέρουν τη Δευτέρα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ερντογάν, που επαναξελέγη στις 28 Μαΐου για πέντε ακόμη χρόνια στον προεδρικό θώκο, θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ψευδοπρόεδρο Ερσίν Τατάρ και θα συζητήσει για τις εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης των κατεχομένων και για θέματα που αφορούν στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ερντογάν και Τατάρ θα δώσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου κατά τις 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εν συνεχεία ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μπακού την Τρίτη για συνάντηση με τον πρόεδρο του στενότερου συμμάχου της Τουρκίας, τον Αζέρο Ιλχάν Αλίγιεφ.

Σύμφωνα μάλιστα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως, κατά το διάστημα της απουσίας του κ. Ερντογάν τα προεδρικά καθήκοντα στην Τουρκία θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Τσεβντέτ Γιλμάζ.

Πηγή: ΡΙΚ, NTV

Το ελληνικό άρθρο

Κάποτε θεωρούνταν μια ιστορική εφημερίδα και σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να διαγράφει την τουρκική κατοχή και να αναφέρει το ψευδοκράτος σαν… «Βόρεια Κύπρο», όπως ακριβώς την αναφέρει δηλαδή και η Τουρκία!

Ο λόγος για την «Καθημερινή» που στην αγγλική της έκδοση δημοσιεύει ένα εθνικά κατάπτυστο άρθρο. Και γράφει, αναφορικά με την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο ψευδοκράτος:

Newsroom

Newly re-elected Turkish President Recep Tayyip Erdogan is set to visit the breakaway state in Turkish-occupied northern Cyprus on Monday, as reported by Turkish media.

During his one-day visit, Erdogan will hold a meeting with Turkish Cypriot leader Ersin Tatar. The discussions are expected to cover Ankara’s policy on the Cyprus problem and Turkey’s roadmap in the Eastern Mediterranean. This visit marks Erdogan’s first trip abroad following the runoff on May 28.

Following his visit to northern Cyprus, Erdogan will proceed to Azerbaijan on Tuesday, where he will meet with his counterpart, Ilham Aliyev. The main objective of their meeting will be to explore opportunities for enhancing cooperation along the Ankara-Baku line.

Το αγγλικό άρθρο

Διαβάστε και την μετάφρασή του...

«Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να επισκεφθεί τη Δευτέρα το αποσχισθέν κράτος στην κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του, ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν την πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό και τον οδικό χάρτη της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί το πρώτο ταξίδι του Ερντογάν στο εξωτερικό μετά τον δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου.

Μετά την επίσκεψή του στη βόρεια Κύπρο, ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ. Κύριος στόχος της συνάντησής τους θα είναι η διερεύνηση ευκαιριών για την ενίσχυση της συνεργασίας στη γραμμή Άγκυρα-Μπακού»!

Ενώ το άρθρο στην ελληνική έκδοση είναι απόλυτα σωστό...

Στην αγγλική έκδοση....κουβέντα για την κατεχόμενη Κύπρο, που απλά… αποσχίστηκε! Μιλάμε δηλαδή για αναγνώριση του ψευδοκράτους από ελληνική εφημερίδα! Τέτοιο άρθρο θα μπορούσαμε κάλλιστα να διαβάσουμε μόνο σε τουρκική εφημερίδα! Και εις ανώτερα… 

Σχόλια