Επικίνδυνοι ελιγμοί ρωσικού Su-35 εναντίον πολωνικού αεροσκάφους


Ρωσικό μαχητικό Su-35 «εκτέλεσε επιθετικούς και επικίνδυνους ελιγμούς» προς πολωνικό αεροσκάφος, είπε η Βαρσοβία. Το περιστατικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, έκανε τους Πολωνούς πιλότους να χάσουν προσωρινά τον έλεγχο του αεροσκάφους τους.

Η συνοριακή αρχή της Πολωνίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένα από τα αεροσκάφη της αναχαιτίστηκε από ρωσικό αεροσκάφος που εκτέλεσε επικίνδυνους εναέριους ελιγμούς σε κοντινή απόσταση από το αεροπλάνο της. 
 Η συνοριακή φρουρά της Πολωνίας είπε ότι ένα από τα αεροσκάφη της εκτελούσε περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα για την υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ Frontex την Παρασκευή όταν συνέβη το περιστατικό.
Τι συνέβη κατά τη διάρκεια του περιστατικού;

Ένα πολωνικό Turbolet L-410 πετούσε πάνω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όταν ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 «πέταξε χωρίς καμία επαφή ασυρμάτου στην επιχειρησιακή περιοχή που είχε ορίσει η Ρουμανία και στη συνέχεια πραγματοποίησε επιθετικούς και επικίνδυνους ελιγμούς», ανέφερε η συνοριακή αρχή. μία δήλωση.
Το ρωσικό αεροσκάφος φέρεται να έκανε τρεις προσεγγίσεις προς το πολωνικό αεροπλάνο και οι αναταράξεις που προέκυψαν προκάλεσαν το πλήρωμα πέντε Πολωνών συνοριοφυλάκων να χάσει τον έλεγχο του αεροπλάνου και να χάσει ύψος.

«Το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πέταξε ακριβώς μπροστά από τo πολωνικό αεροπλάνο, σε επικίνδυνη απόσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πρόσθεσε, επικαλούμενη την εκτίμηση του πληρώματος, ότι η απόσταση ήταν περίπου 5 μέτρα (περίπου 16 πόδια), στη συνέχεια το ρωσικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε.
Το πολωνικό αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στη Ρουμανία στη συνέχεια.


Σχόλια