Η Γερμανία εξοπλίζει την Ουκρανία με radar εναέριας επιτήρησης TRML-4D, drone & anti-drone εξοπλισμό...


Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία την Τρίτη 23 Μαΐου. 

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα περιλαμβάνουν ένα ραντάρ εναέριας επιτήρησης TRML-4D. Εκτός από το ραντάρ εναέριας επιτήρησης, η Γερμανία έχει παραδώσει μεταξύ άλλων, κινητά συστήματα εκκαθάρισης ναρκών, 46 αναγνωριστικά Vector drones, συσκευές anti-drone και ένα ηλεκτρονικό σύστημα σάρωσης/παρεμβολής επικοινωνιών. 

Το radar εναέριας επιτήρησης TRML-4D είναι τεχνολογίας AESA που μπορεί να ανιχνεύσει, να παρακολουθεί και να ταξινομήσει διαφορετικούς τύπους στόχων. Παρέχει ταχεία ανίχνευση και παρακολούθηση περίπου 1.500 στόχων σε ακτίνα έως και 250 km. Είναι συμβατό με το σύστημα αεράμυνας IRIS-T. 

Η HENSOLDT, μια γερμανική εταιρεία, ξεκίνησε την αποστολή radar TRML-4D στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2022, υποσχόμενη να προμηθεύσει συνολικά 4 radar. 

Στις 13 Μαΐου, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, το μεγαλύτερο πακέτο τέτοιου είδους από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Σχόλια