Συναγερμός στη Χειμάρρα! Ο Ράμα έστειλε μπουλντόζες να κατεδαφίσουν σπίτια Ελλήνων


Ξεκάθαρο πόλεμο κατά των Ελλήνων της Αλβανίας άνοιξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος αυτή την ώρα έχει στείλει μπουλντόζες να γκρεμίσουν τα σπίτια των ομογενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μπουλντόζες έχουν φτάσει ήδη στο χωριό Δρυμάδες όπου επικρατεί αναστάτωση και κατακραυγή.

Εκμεταλλευόμενος την απουσία του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος μετά από το αστείο κατηγορητήριο που έστησαν σε βάρος του, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, ο Ράμα βρήκε την ευκαιρία να κατεδαφίσει τα σπίτια των ομογενών.

Στο Χωριό Δρυμάδες, από το πρωί υπάλληλοι της πολεοδομίας απειλούσαν τους κατοίκους στις Δρυμάδες με εξευτελιστικό τρόπο και εκβιασμό, ενώ στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει Χειμαρριώτες, οι οποίοι στήνουν ανθρώπινη αλυσίδα απέναντι στις ορέξεις των Αλβανών.

Θα υπάρξει άραγε κάποια παρέμβαση από την κυβέρνηση για αυτό το έγκλημα που συντελείται;

Ο θρασύς Ράμα μάς κουνά το δάχτυλο

Nωρίτερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επέστρεψε... δριμύτερος, φτάνοντας στο σημείο να κουνήσει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό...

Ο Εντι Ράμα απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως αυτές έρχονται λόγω προεκλογικής περιόδου στη χώρα μας. Μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει σοφία και αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει την εμπρηστική ρητορική.

Κοινώς, ο Εντι Ράμα κάλεσε την Αθήνα να αφήσει ανεπηρέαστη τη προσπάθεια κατατρομοκράτησης των Ελλήνων ομογενών και να μην αντιδρά στην προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε ένα καθεστώς που επιβάλλει πολιτική εθνοτικών διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια για να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Μάλιστα, κρίνοντας προφανώς εξ ίδιων, είπε ότι «η ελληνική μειονότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τροφή για εκλογικά ζητήματα», ενώ υποβάθμισε τη νίκη-χαστούκι εις βάρος του καθεστώτος από τον Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πως «τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει».

Καταγγελίες για απαλλοτρίωση κα ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής και επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες στο αλβανικό κοινοβούλιο, Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας στην ΕΡΤ για την σκανδαλώδη υπόθεση σε βάρος του Μπελέρη, κατήγγειλε ότι η Χιμάρα έχει μετατραπεί σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Πριν τις εκλογές μία εβδομάδα, 8 – 9 μέρες, ξεκίνησε αυτή η άκρως επιθετική εθνικιστική ρητορική του κ. Ράμα κατά του υποψήφιου μας και εκλεγμένου σήμερα δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη. Δεν ήταν απλά και μόνο μία επιθετική πολιτική ρητορική. Ήταν προσβλητική. Ήταν μία ρητορική με την οποία ο Ράμα μας έχει συνηθίσει αλλά όχι με τέτοια ένταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας και αποκάλυψε: «Σας αναφέρω λόγου χάρη ότι την τελευταία προεκλογική ημέρα, την ημέρα Παρασκευή, μόνον το απόγευμα είχε τρεις προεκλογικές ομιλίες κατά των οποίων στο ήμισυ τους, ανεξαρτήτως το πού βρισκόταν, στην περιφέρεια των Τιράνων, στο κέντρο των Τιράνων είτε στην τελευταία τηλεοπτική του εκπομπή κατά το ήμισυ του χρόνου αναφέρθηκε κατά του κυρίου Μπελέρη. Είναι πρωτοφανές. Τα συμφέροντα στην περιοχή της Χιμάρας για τον Ράμα και τους πελάτες του είναι τεράστια. Η Χιμάρα σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Σχόλια