Δένδιας : Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για ελληνοτουρκικό διάλογο...


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο κ. Δένδιας μίλησε για την επανεκλογή Ερντογάν και για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων....

Πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε τεράστια οικονομική δυσκολία, ενώ σημείωσε ότι "περιμένουμε τα δείγματα γραφής του Ερντογάν και ελπίζουμε ότι το παράθυρο ευκαιρίας θα δώσει τη δυνατότητα νέων προσπαθειών για ελληνοτουρκικό διάλογο".

Για τη θέση της Ελλάδας είπε ότι εμείς έχουμε την πάγια θέση, δεν διεκδικούμε τίποτα από Τουρκία, δεν ζητάμε κάτι, απαιτούμε μια συμπεριφορά μέσα στα όρια του διεθνούς δικαιού, όχι απειλές πολέμου, όχι παράνομα μνημόνια. "Αν η Τουρκία το ενστερνίζεται αυτό, τότε υπάρχει έδαφος να συζητήσουμε έντιμα τη μία διαφορά μας" σηεμίωσε.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: "Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την θάλασσα, αλλά δεν θα εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Μπορούμε να βρούμε μια άκρη και ο αρχηγός της ΝΔ τοποθετήθηκε πολύ καθαρά ότι θα επιχειρήσει την επανέναρξη των επαφών και των συζητήσεων".

Ο πρώην ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, "όμως αν το αφήσουμε στην τύχη του καποιο τυχαίο περιστατικό θα συμβεί, που θα μας φέρει κουτρουβαλώντας πίσω, ο χρόνος είναι σημαντικό αγαθό και θα το εκμεταλλευόμουν".


Σχόλια