Προσωρινή καθήλωση ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ μετά από θανατηφόρα δυστυχήματα...


Οι μονάδες αεροπορίας του στρατού θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια και την εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης καθηλωσης που διατάχθηκε μετά τον θάνατο 12 στρατιωτικών από θανατηφόρες συντριβές ελικοπτέρων.  

Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου όταν  ελικόπτερα HH-60 Black Hawk συνετρίβησαν κοντά στο Fort Campbell, στο Κεντάκι, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης. Στις 27 Απριλίου, δύο ελικόπτερα AH-64 Apache συγκρούστηκαν κοντά στο Fort Wainwright της Αλάσκας, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας σοβαρά έναν τέταρτο. Και τα δύο περιστατικά βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. 
Ο στρατός είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο συσχετισμό μεταξύ των δύο περιστατικών. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Τζέιμς Μακ Κόνβιλ διέταξε την καθήλωση στις 28 Απριλίου.
Οι μονάδες ενεργού υπηρεσίας πρέπει να ολοκληρώσουν την καθήλωση έως τις 5 Μαΐου. Οι μονάδες Εθνικής Φρουράς Στρατού και Εφεδρικών μονάδων Στρατού έχουν προθεσμία έως τις 31 Μαΐου. 
Οι μονάδες αεροπορίας του στρατού θα συνεχίσουν τις κανονικές τους λειτουργίες μετά την απενεργοποίηση, αφού ληφθούν διορθωτικά μέτρα για ζητήματα εντοπίστηκαν σε θέματα ασφάλειας ή εκπαίδευσης, ανέφερε ο Στρατός στην ανακοίνωσή του. 
Η διαταγή αφορά σε όλους τους αεροπόρους του Στρατού, εκτός από αυτούς που συμμετέχουν σε κρίσιμες αποστολές, μέχρι να ολοκληρώσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο Στρατός.
Εκτός από το ότι είναι ο κορυφαίος αξιωματικός του Στρατού, ο ΜακΚόνβιλ είναι  αεροπόρος του Στρατού με εμπειρία σε πολλά αεροσκάφη. «Κατά τη διάρκεια αυτής της καθήλωσης, θα επικεντρωθούμε στα πρωτόκολλα ασφάλειας και εκπαίδευσης για να διασφαλίσουμε ότι οι πιλότοι και τα πληρώματα μας έχουν τη γνώση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση για να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την αποστολή που τους έχει ανατεθεί», είπε. 
Σε αυτό το διάστημα, ο Στρατός θα επανεξετάσει τη διαδικασία έγκρισης/διαχείρισης κινδύνου, το πρόγραμμα εκπαίδευσης συντήρησης της αεροπορίας, την τυποποίηση της εκπαίδευσης του πληρώματος αεροσκαφών και την ευθύνη διαχείρισης & εποπτείας. 
Ο Στρατός θα αξιολογήσει επίσης τη διαδικασία ενημέρωσης πτήσης-αποστολής με έμφαση στον μετριασμό του κινδύνου, την επιλογή του πληρώματος, τον προγραμματισμό πτήσης, τις ενημερώσεις πληρώματος/πτήσης και τις διαπιστώσεις μετά την αποστολή.
«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτούς που έχουμε χάσει», είπε ο McConville. «Είναι η απώλειά τους που καθιστά ακόμη πιο σημαντική την αναθεώρηση των διαδικασιών ασφαλείας και των πρωτόκολλων εκπαίδευσης και διασφαλίζουμε ότι εκπαιδεύουμε και λειτουργούμε στα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και επάρκειας».


Σχόλια