Σφοδρή ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο...


Η ουκρανική αεράμυνα ισχυρίζεται ότι, απέτρεψε μια σφοδρή ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο νωρίς την Τρίτη, καταρρίπτοντας και τους 18 πυραύλους που στόχευαν στην πρωτεύουσα, δήλωσαν αξιωματούχοι. 

Ηχηρές εκρήξεις ξέσπασαν πάνω από το Κίεβο καθώς η νυχτερινή επίθεση συνδύαζε ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά σε μια προφανή προσπάθεια να συντρίψουν την αεράμυνα της Ουκρανίας. 

Δεν αναφέρθηκαν θύματα καθώς τα συστήματα που προμήθευσε η Δύση, βοήθησαν να αποτραπεί η επίθεση. Το μπαράζ ήρθε καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζήτησαν νέους τρόπους για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για τον πόλεμο και ένας Κινέζος απεσταλμένος αναζήτησε υποστήριξη για την ειρηνευτική πρόταση του Πεκίνου. 


 Η τελευταία επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο ήταν «εξαιρετική ως προς την πυκνότητά της σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Serhii Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.


Η πρέσβης της Βρετανίας στην Ουκρανία, Μελίντα Σίμονς, έγραψε στο Twitter ότι το μπαράζ ήταν «αρκετά έντονο». «Τα χτυπήματα και οι τοίχοι που τρέμουν δεν είναι μια εύκολη νύχτα», έγραψε.

Ήταν η όγδοη φορά αυτόν τον μήνα που οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευαν την πρωτεύουσα, μια σαφής κλιμάκωση μετά από εβδομάδες ηρεμίας και ενόψει μιας πολυαναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης. Έγινε επίσης καθώς ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ολοκλήρωσε μια ευρωπαϊκή περιοδεία για να χαιρετίσει τους βασικούς συμμάχους της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου, η οποία οδήγησε σε μια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια. 

Έξι βαλλιστικοί πύραυλοι «Kinzhal» εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη MiG-31K, εννέα πύραυλοι κρουζ από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και τρεις επίγειοι πύραυλοι κρουζ  στόχευσαν την πρωτεύουσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Yurii Ihnat σε δήλωση στο Telegram. 

apnews.com

Σχόλια