Ουγγαρία: Ο Όρμπαν παρομοιάζει το σχέδιο της Ευρώπης με το σχέδιο του Χίτλερ για παγκόσμια κυριαρχία


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνέκρινε την Παρασκευή το σχέδιο ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αναζήτηση του Αδόλφου Χίτλερ για παγκόσμια κυριαρχία.

Ο δεξιός λαϊκιστής ηγέτης στη δυτική ουγγρική πόλη Veszprém δήλωσε την Παρασκευή ότι από το τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έχουν γίνει προσπάθειες για την αποκατάσταση μιας αυτοκρατορίας στα εδάφη της.

Ο Όρμπαν είπε χαρακτηριστικά:

«Το Βυζάντιο , ο Κάρολος ο Μέγας, ο Όθωνας, ο Ναπολέων, ο Χίτλερ σε διαφορετικούς λόγους, αλλά όλοι ονειρεύονταν την ευρωπαϊκή ενότητα. Και έτσι είναι και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, αν είμαστε τυχεροί, θα βρούμε τη λεπτή ισορροπία μεταξύ εθνικής κυριαρχίας και ευρωπαϊκής συνεργασίας. Αν είμαστε άτυχοι, τα πράγματα θα καταρρεύσουν και θα γίνουν ναρκοπέδιο εθνικών συγκρούσεων ή μια γραφειοκρατική μηχανή εξουσίας που καταχράται την εξουσία της.

 Υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε από δύο στόχους και δύο αποστολές: την ειρήνη και την ευημερία.

 Σήμερα είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν πόλεμο, η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές είναι όλο και πιο ανησυχητικές και ζοφερές.

«Αν δεν μπορεί να εκπληρώσει την αρχική της αποστολή, τότε τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;» – δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος της ιστορίας έγραψε αυτή την ερώτηση με το προειδοποιητικό δάχτυλό του στον ουρανό.

Η Ουγγαρία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004. Ο Όρμπαν, ο οποίος κυβερνά τη χώρα του με ημιεξουσιαστικό τρόπο από το 2010, έχει παλέψει επανειλημμένα ενάντια στις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την ένταξη στην ΕΕ, για παράδειγμα για την πολιτική ασύλου ή το κράτος δικαίου, σημειώνει η ουγγρική nepszava.

The Hellenic Information Team

Σχόλια