Μενέντεζ στον ΑΝΤ1: Μετά τις εκλογές Ελλάδα και Τουρκία θα βρουν τρόπους να λύσουν τα προβλήματά τους



Του Θανάση Κ.Τσίτσα

Tην ελπίδα ότι μετά τις ελληνικές και τουρκικές εκλογές θα υπάρξει μια διαφορετική στάση και οι δύο χώρες θα βρούν τρόπους μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση να λύσουν τα προβλήματα τους εξέφρασε μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον ανταποκριτή μας, Θανάση Τσίτσα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ. στο περιθώριο εκδήλωσης της Χιακή Ομοσπονδία στην Νέα Υόρκη.

Μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, πιστεύτε ότι οι δύο χώρες , υπο τις παρούσες συνθήκες, θα μπορούσαν να καθήσουν στο τραπέζι για την επίλυση των διαφορών τους; 

«Είναι ελπίδα μου ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αναμφίβολα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει πως ο ίδιος έχει θέληση να συναντήσει τον Τούρκο προέδρο, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, ειρήνη και ασφάλεια. Θα δούμε τι θα δώσουν οι τουρκικές εκλογές. Είναι ελπίδα μου πως, πέρα από αυτές τις εκλογές, υπάρχει μια κατανόηση ότι η ειρήνη και η ευημερία δεν έρχονται μέσα από την διαμάχη, αλλά από την ειρήνη και την ασφάλεια. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα μετά τις εκλογές, όταν η ρητορική εξομαλυνθεί και υπάρξει μια διαφορετική στάση.»

Ant1


Σχόλια