Το «πολιτικό τέλος» του Ζελένσκι προβλέπει το Politico


Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι το πολιτικό τέλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα είναι καλό. Το Politico με άρθρο του Τζέιμι Ντέτμερ, ενισχύει αυτές τις απόψεις.
Στο άρθρο του ο Ντέτμερ δεν αποκλείει ο Ζελένσκι να βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα «Πορτοκαλί Επανάσταση» όπως εκείνη που στήριξαν οι δυτικοί το 2014.

Φαίνεται ότι ο κ.Ζελένσκι και ο τρόπος που έχει αρχίσει να διαπραγματεύεται έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στη Δύση. Στο άρθρο του Politico ο Ζελένσκι χαρακτηρίζεται «ηγέτης με αυτοκρατορικές τάσεις».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο Ζελένσκι είδε τα ποσοστά αποδοχής του να εκτοξεύονται ,αλλά τίποτα δεν θα είναι ίδιο όταν ο πόλεμος τελειώσει.
Δεν θα ξεχαστεί το γεγονός ότι δεν είχε κάνει τίποτα απ ΄ όσα είχε υποσχεθεί . Τοποθέτησε φίλους και πρώην επιχειρηματικούς εταίρους σε καίριες θέσεις και κατηγορείται για αυταρχισμό και παραβίαση των νόμων.
Ο Τζέιμι Ντέτμερ τονίζει πως όταν λήξει ο πόλεμος θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πως ξεκίνησε η ρωσική εισβολή και το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε τις προειδοποιήσεις της Δύσης.
«Πιστεύει ότι είναι ο νούμερο ένα πολιτικός στον κόσμο και ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ πιο κάτω από αυτόν και ακόμη πιο κάτω είναι ηγέτες όπως ο Μακρόν και ο Σολτς», ανέφερε στο άρθρο βουλευτής της αντιπολίτευσης, ενώ ένας πρώην αξιοματούχος διπλωμάτης των ΗΠΑ που γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία, ανέφερε: 
«Στο μυαλό τους (σ.σ. των πολιτών), θα υπάρξει ένας απολογισμός μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Και νομίζω ότι αυτό μάλλον θα είναι αλήθεια»

Σχόλια