Τα χαρακτηριστικά & οι δυνατότητες των drones ALTIUS-600 που θα παραλάβει η Ουκρανία από τις ΗΠΑ


Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τη μεταφορά των drones ALTIUS-600 στην Ουκρανία, τα οποία μπορούν να εκτελούν αποστολές επιθετικές και αναγνώρισης 

Τα UAV της οικογένειας ALTIUS έχουν αρθρωτό σχεδιασμό, που επιτρέπει τη χρήση πολλών επιλογών διαθέσιμων φορτίων και την εκτέλεση διαφόρων αποστολών.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τη χρήση του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος ALTIUS-600M εξοπλισμένου με εκρηκτικά και σχεδιασμένο να πλήττει διάφορους στόχους. 

Τα πλάνα καταγράφουν το drone μετά την εκτόξευση, πραγματοποιώντας μια πτήση προς την επιθυμητή περιοχή, όπου ξεκινά την αναζήτηση ενός επίγειου στόχου (που ήταν ένα κοντέινερ).

Αφού εντοπίσει τον επιθυμητό στόχο, το drone αρχίζει να κατεβαίνει και να τον πλησιάζει. Στη συνέχεια παρατηρείται ένα άμεσο χτύπημα, που συνοδεύεται από μια ισχυρή έκρηξη του war head κεφαλής που βρίσκεται στο  ALTIUS-600M. 

Ο τύπος της κεφαλής και το βάρος της δεν αποκαλύπτονται
Το UAV ALTIUS-600 έχει μήκος ένα μέτρο με άνοιγμα φτερών 2,54 μέτρα. Το drone ζυγίζει 12,25 κιλά, συμπεριλαμβανομένου του ωφέλιμου φορτίου, που μπορεί να φτάσει τα 3 κιλά. Προορίζεται κυρίως για εναέρια επιτήρηση και αναγνώριση. 

Το drone μπορεί να εκτοξευθεί από τον αέρα, το έδαφος και τη θάλασσα από συστήματα όπως το Common Launch Tube (CLT), το Pneumatically Integrated Launch System (PILS) και άλλα συστήματα εκτόξευσης. Τα φτερά του UAV αναπτύσσονται γρήγορα μετά την εκτόξευση από τον σωλήνα εκτόξευσης. 

Το εμπρόσθιο τμήμα του ALTIUS-600 μπορεί να φιλοξενήσει εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών ή συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου. 
Επιπλέον, το drone μπορεί να εξοπλιστεί με εκρηκτικά που μετατρέπουν αυτό το UAV σε drone "καμικάζι". 
Η πτήση του ALTIUS-600  ελέγχεται χειροκίνητα, χρησιμοποιώντας το σύστημα τηλεχειρισμού του σταθμού ελέγχου εδάφους. 
Μπορεί επίσης να πετάξει αυτόνομα κατά μήκος μιας προγραμματισμένης διαδρομής. Το drone μπορεί να μείνει στον αέρα έως και 4 ώρες. Η δηλωμένη εμβέλεια πτήσης του είναι 440 km.

Σχόλια