Ο πόλεμος των drone στο Μπαχμούτ της Ουκρανίας...


Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, μια αμερικανική ερευνητική ομάδα και δεξαμενή σκέψης , ανέφερε την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν τον έλεγχο στις κεντρικές συνοικίες της πόλης. Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να πολεμούν στην πόλη. 

Η μάχη για το Μπαχμούτ διεξάγεται σε δύο συναφή θέατρα επιχειρήσεων: σε αστικό αγώνα και σε χωράφια και σε χωριά στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης.

Η Ουκρανία έχει υιοθετήσει την τακτική της συνεχούς εναέριας επιτήρησης των ρωσικών θέσεων. Όταν η μπαταρία ενός drone εξαντλείται, ένα άλλο είναι ήδη σε πτήση για να πάρει τη θέση του στον ουρανό. «Είναι σαν να παρακολουθείς μια ταινία για τη φύση», είπε ένας Ουκρανός αξιωματικός για τις ροές βίντεο, που παρέχονται κυρίως από τροποποιημένα εμπορικά drones. «Τους βλέπουμε να τρώνε. Τους βλέπουμε να μιλάνε μεταξύ τους». 

Μόνο όταν οι Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρώνονται ή προσπαθούν να προχωρήσουν, αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιηθεί το πυροβολικό, το οποίο δεν είναι αρκετά ακριβές για να χτυπήσει έναν μόνο στρατιώτη στην ύπαιθρο. Σε εκατοντάδες μίλια μετώπου, οι ουκρανικές δυνάμεις, με λιγότερα μεγάλα όπλα από τους Ρώσους και σημαντικές ελλείψεις βλημάτων πυροβολικού, πρέπει να επιλέγουν τους στόχους τους πιο προσεκτικά. 

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν επίσης drones για στενή επιτήρηση, για να στοχεύουν με ακρίβεια ουκρανικές θέσεις με αδιάκοπες βολές. 

Στο Μπαχμούτ και στις γύρω περιοχές, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το πυροβολικό εναντίον ουκρανικών θέσεων 238 φορές τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε την Τρίτη ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας.

 

Σχόλια