Σουδάν: Δεν μπορούσαμε μόνοι μας;


Επέστρεψαν χθες με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας 17 ομογενείς από το Σουδάν
. Συνολικά επέστρεψαν 13 Έλληνες και 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, οι οποίοι αναχώρησαν τη Δευτέρα (24/4) από το Τζιμπουτί και μέσω Ασουάν της Αιγύπτου κατέφτασαν χθες στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Υπάρχουν ακόμη 100 περίπου Έλληνες που περιμένουν να φύγουν από το Σουδάν.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούξτρα για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην Ε.Ε. και τους συμμάχους μας». Η ελληνική επιχείρηση έχει λειτουργήσει ως προς την μεταφορά. Διότι οι Έλληνες που ως τώρα έχουν φύγει από το Σουδάν, έφυγαν με την βοήθεια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σχόλια