Ινδική εταιρεία σε συζητήσεις με το Ναυτικό Αυστραλίας για αγορά drones ύψους 5 εκ. $.


Μια ινδική εταιρεία διαπραγματεύεται συμφωνία για την προμήθεια drones κατασκευασμένων στην Ινδία στο Αυστραλιανό Ναυτικό. Η εταιρεία drones έλαβε βοήθεια από το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό για την ανάπτυξη των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου του drone «Varuna» μεταφοράς προσωπικού που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Narendra Modi κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης.

«Η εταιρεία διαπραγματεύεται το πρόγραμμα με το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας μέσω του τοπικού εταίρου της για να τους πουλήσει τα κατασκευασμένα στην Ινδία drones Varuna», δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού στο India Today TV. 

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει υποστηρίξει και προωθήσει την πρωτοβουλία «Make-in-India» στον αμυντικό τομέα σε μεγάλο βαθμό και έχει προσφέρει υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα στην ανάπτυξη των προϊόντων του.

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έδωσε επίσης παραγγελίες για αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία σχεδιάστηκαν να αναπτυχθούν σε πολεμικά πλοία μεγάλου μεγέθους, συμπεριλαμβανομένου του νέου αεροπλανοφόρου INS Vikrant, για τη μεταφορά προσωπικού και φορτίου.

Το drone Varuna, το οποίο μπορεί να μεταφέρει προσωπικό, έχει αυτονομία 25 km και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 130 kg. Έχει περίπου 30 λεπτά πτήσης. Ο επικεφαλής του κατασκευαστή drones, Nikunj Parashar, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συζητήσεις με Αυστραλούς αξιωματούχους για την πώληση drones, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Ωστόσο, είπε ότι είχε λάβει τεράστια υποστήριξη από το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του, τα οποία εισάγονται τώρα στις ινδικές αμυντικές υπηρεσίες. Το Πολεμικό Ναυτικό παρείχε τις δικές του πλατφόρμες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των προϊόντων, είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να αναπτύξει ένα πολυκόπτερο με το όνομα Spotter το οποίο μπορεί να παραμείνει αερομεταφερόμενο για δύο ώρες για επιτήρηση με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Πρωθυπουργός έχει θέσει στόχο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξαγωγές για τις ινδικές επιχειρήσεις έως το 2025, γεγονός που οδήγησε τις εταιρείες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου

indiandefensenews.in


Σχόλια