Κρατική αμυντική βιομηχανία των ΗΑΕ παρουσιάζει αυτόνομο σύστημα «Suicide Drone»


Η εταιρεία Edge Group παρουσίασε ένα σύστημα σμήνους «αυτοκτονίας drone» σχεδιασμένο να επιτίθεται αυτόνομα σε στόχους. 

Η Edge, μια κρατική επιχείρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε το σύστημα περιπλανώμενων πυρομαχικών στην Έκθεση και Διάσκεψη Unmanned Systems (UMEX) 2022. «Βλέπουμε την τεχνητή νοημοσύνη να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην πρόοδο του αμυντικού τομέα και πέρα ​​από αυτό», δήλωσε ο Saeed Al Mansoori, Διευθύνων Σύμβουλος της Halcon της Edge, που ανέπτυξε τα drones. 

 
Το σύστημα χρησιμοποιεί drones Hunter 2-S που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους για να καθορίσουν πόσα χρειάζονται να προσβάλλουν έναν συγκεκριμένο στόχο.

«Μόλις εντοπιστεί ο στόχος, λαμβάνεται μια απόφαση ανάμεσα στο σμήνος και με βάση το μέγεθος, το σχήμα και την κατηγορία στόχου, αποφασίζουν πόσα drones χρειάζονται για να καταστρέψουν τον στόχο, όπως δύο ή τέσσερα ή πέντε, και μετά ξεκινούν βουτώντας προς αυτό», είπε στο Breaking Defense 

Τα μεμονωμένα drones Edge χρησιμοποιούν αισθητήρες που μπορεί να επιλέξουν στατικούς ή κινούμενους στόχους για επιθέσεις, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης. 

Ένας ειδικός εκτοξευτής εκτοξεύει τα drones, με άνοιγμα φτερών 1,44 m, μήκος 1,25 και μέγιστο βάρος απογείωσης λίγο πάνω από 17 λίβρες

 

iotworldtoday.com

Σχόλια