Ο Αρχηγός των Ελβετικών Ενόπλων δυνάμεων εξετάζει την αγορά οπλισμένων drones...Εμείς τι κάνουμε;


Η Ελβετία πρέπει να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της τα επόμενα δέκα χρόνια και εξετάζει εάν θα αγοράσει οπλισμένα drones, δήλωσε ο αρχηγός των Ελβετικών Ενόπλων δυνάμεων Thomas Süssli
σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

«Θέλουμε να ανανεώσουμε πλήρως το ένα τρίτο του στρατού μέχρι το τέλος της δεκαετίας », είπε ο επικεφαλής του ελβετικού στρατού, Τόμας Σούσλι.

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προβληματισμού σχετικά με τον τρόπο εκσυγχρονισμού του στρατού της Ελβετίας, οι αξιωματούχοι εξετάζουν την πιθανή αγορά οπλισμένων drones. Η προμήθεια των λεγόμενων «περιφερόμενων πυρομαχικών (καμικάζι drone) », τα οποία μπορούν να κάνουν κύκλους πάνω από έναν στόχο πριν χτυπήσουν, εξετάζεται ως πιθανή λύση για μερική αντικατάσταση του πυροβολικού, δήλωσε ο Süssli, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής των Ε.Δ το 2019. 

Ο Süssli, ο οποίος είναι πρώην τραπεζίτης και ειδικός στον τομέα της πληροφορικής, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ελβετικός στρατός πρέπει επίσης να αναπτύξει περαιτέρω τις ψηφιακές του ικανότητες. Οι εικόνες υπολογιστή που μεταδίδονται από το πεδίο της μάχης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη χρήση των όπλων, δήλωσε. 

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις για ενίσχυση και καλύτερη προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων της Ελβετίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ελβετική κυβέρνηση κάλεσε το κοινοβούλιο να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τις ένοπλες δυνάμεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Οι δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αυξηθούν... Το Κοινοβούλιο έχει ήδη αποφασίσει να αυξήσει σταδιακά τις στρατιωτικές δαπάνες σε τουλάχιστον 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έως το 2030 το αργότερο. 

Πέρυσι το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία κέντρου διοίκησης στον κυβερνοχώρο για τις ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της αναθεώρησης της κυβερνοάμυνας της χώρας.

Υ.Γ

Ο Αρχηγός των Ελβετικών Ενόπλων δυνάμεων, μιας χώρας χωρίς απειλή, εξετάζει την αγορά οπλισμένων drones...

Εμείς τι κάνουμε;

Σχόλια