Τρία drones αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε αμερικανική βάση στη Συρία τραυματίζοντας δυο άτομα


Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε βάση των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία την Παρασκευή, τραυματίζοντας δύο μαχητές της αντιπολίτευσης της Συρίας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε από την επίθεση. 

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση με drone, αλλά μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή έχουν πραγματοποιήσει τέτοιες επιχειρήσεις στο παρελθόν. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται επίσης πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

Δύο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και το τρίτο έπληξε το συγκρότημα στη βάση al-Tanf, όπου συναντώνται τα σύνορα της Συρίας, του Ιράκ και της Ιορδανίας, δήλωσε ο στρατός των ΗΠΑ. 

Ο στρατός είπε ότι το drone που έπληξε το κτίριο τραυμάτισε δύο μέλη του Συριακού Ελεύθερου Στρατού, τα οποία έλαβαν ιατρική περίθαλψη. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, που παρακολουθεί τον πόλεμο της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η επίθεση πιθανότατα πραγματοποιήθηκε από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν και έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Συρίας. 

«Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι απαράδεκτες – θέτουν τα στρατεύματά μας και τους εταίρους μας σε κίνδυνο και θέτουν σε κίνδυνο τη μάχη κατά του ISIS», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού Τζο Μπουτσίνο. 

Υπάρχουν περίπου 900 στρατιώτες των ΗΠΑ στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του βορρά και του πιο νότιου και ανατολικού τμήματος της χώρας.

Σχόλια