Είναι στο χέρι της Ελλάδας ο Ερντογάν να έχει την τύχη του Μεντερές...


Ξανά ο Ακάρ ο Τούρκος, και πάλι ο Τούρκος ο Ακάρ. Και δεν είναι ο μόνος. Όλοι οι κυβερνητικοί εκεί στην  Τουρκία έχουν αποδοθεί σε μια σκυταλοδρομία απειλών και εκφοβισμού της Ελλάδας, για να μην επεκτείνει τα χωρικά της στην θάλασσα διότι αν……ναι και δεν μπορέσουν να τα γυρίσουν, αντίο εξουσία.
Αντίο εξουσία συνεπάγεται με άνοιγμα δικαστικών υποθέσεων για παντός είδους εγκλήματα και γενικώς παραβάσεις, που δεν είναι και λίγες.

Πασιφανώς πλέον αυτοί οι κύριοι λυσσάνε , κυριολεκτικά λυσσάνε και το βλέπουμε, διότι παίζεται το κεφάλι τους. Και το τραγικό γι αυτούς είναι ότι το γνωρίζουν. Αυτό φαίνεται καθαρά, αν κοιτάξει κανείς τα περασμένα χρόνια, που χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, πως είναι….τουρκικά. Και αυτό για να καρπωθούν τα νερά γύρω από αυτά.

Αυτός λοιπόν ο χαβάς τους κράτησε μέχρι μόλις κοντά πέρυσι. Δεν τους βγήκε, και αλλάζουν τον χαβά. Δεν σταμάτησαν μεν να το φωνάζουν, όμως το διατηρούν δε πλέον μόνο με τις υπερπτήσεις άνω αυτών.

Με δεδομένο το ότι δεν δύνανται να αυξήσουν τα νερά τους πέραν από τα τρία μίλια στο Αιγαίο, παραληρούν για να ισχύσουν και για την Ελλάδα τα έξι μίλια, μόνο με το «χατζατζαριλίκη» γιατί αυτό πουθενά δεν έχει βάση. Και το γνωρίζουν. Και αυτός είναι και ο λόγος που διαφημίζουν συνεχώς τις «ρουκέτες» τους. Και τέλος πήραν πλέον ξεκάθαρη θέση, πως δεν αναγνωρίζουν υφαλοκρηπίδα στα νησιά, σύμφωνα με το δικό τους το τούρκικο δίκαιο. Μάλιστα δέσανε μαζί τους και την Λιβύη (ποιά Λιβύη; Το κέντρο της Τρίπολης;) με τον γνωστό πλέον εκεί λακέ τους (αφού δεν είναι τίποτε περισσότερο) για να τονίσουν ότι δεν είναι μόνοι.

Τα επιχειρήματα της Ελλάδας πάνω στα πιο πάνω, και πολλά είναι και ατράνταχτα. Μένει μόνο να συρθούν τα δύο τούρκικα πιόνια, οι ΓΓ του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, να απαντήσουν με ένα ναι ή με ένα όχι αν αποδέχονται οι Οργανισμοί που εκπροσωπούν το διεθνές δίκαιο που αναγνωρίζει, ουσιαστικά τώρα, την ύπαρξη πλέον νησιών στον πλανήτη. Ιδιαίτερα ο του ΟΗΕ διότι σε αυτόν απευθύνθηκαν οι Τούρκοι τελευταία με επιστολή τους με την Λιβύη μέσα. Είναι και η τελευταία προσπάθεια του παμπόνηρου Τούρκου, μαζί με την ΑΟΖ να αρπάξει, εν καιρώ, και τα νησιά «γιαβάς γιαβάς».

Γι αυτό και άλλαξε ο χαβάς. Όλα τώρα. Αν δεν τους βγεί, που δεν τους βγαίνει, τότε κάζους μπέλι και τα όπλα …μήπως και… Είπαμε, παίζουν το κεφάλι τους οι μαζί με τον Ερντογάν. Αμ δε. Από εμάς εν πολλοίς εξαρτάται το πώς θα πείσουμε. Πεπεισμένους, αφού ότι άλλο προκύψει, θα είναι τακτικισμός. Σήμερα όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ποία η Ελληνική Επικράτεια, πλην Τούρκων. Πολλά θα κριθούν μέχρι τις εκλογές τους. Η παντελής αφωνία της εκεί αντιπολίτευσης δείχνει πως αφήνουν τον πρόεδρο μόνο για να σιγοψήνεται «να βγουν τα κάστανα από τη φωτιά» λέει ο λαός. Και καλά του κάνουν, αφού, πάλι ο λαός λέει, πως τα …καλάμια …..δεν είναι για τη δουλειά των Προέδρων.

olympia.gr

Σχόλια