Ο Ζελένσκι αμφισβητεί εάν ο Πούτιν είναι ζωντανός


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι αμφισβήτησε εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ είναι ακόμα ζωντανός, στην επίσημη ομιλία του στο Νταβός.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο αλπικό θέρετρο στην Ελβετία μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Ζελένσκι αμφισβήτησε ότι ο Πούτιν κυβερνά τη Ρωσία, λέγοντας ότι μπορεί να είναι ήδη νεκρός.

Η κατάσταση της υγείας του Πούτιν φυσικά έχει εξελιχθεί ως η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας που αναπαράγεται από τα δυτικά ΜΜΕ. Εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ο ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται ως «ετοιμοθάνατος», σε δεκάδες δημοσιεύματα.

Τα σχόλια του Ζελένσκι έρχονται καθώς ο Πούτιν δεν εμφανίστηκε για την ετήσια βουτιά του στα παγωμένα νερά της Ρωσίας για τον εορτασμό των Ορθοδόξων Θεοφανείων, τροφοδοτώντας τις υπάρχουσες εδώ και χρόνια θεωρίες συνωμοσίας. Έχει ακουστεί ο ισχυρισμός ότι ο Πούτιν έχει ήδη πεθάνει και τον έχει αντικαταστήσει κάποιος σωσίας!

Όταν τέτοιες ειδήσεις αναπαράγονται από ΜΜΕ, προκαλούν γέλιο. Όταν όμως ακούγονται από το στόμα του Ουκρανού προέδρου ο οποίος έχει επιλέξει το δρόμο του πολέμου με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, το θέμα παύει να είναι «αστείο».


Σχόλια