Εντυπωσιακό βίντεο φαίνεται να δείχνει ουκρανικά drones αυτοκτονίας να καταστρέφουν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα


Η Εθνοφρουρά της Ουκρανίας μοιράστηκε ένα βίντεο που συγκεντρώνει τις τελευταίες στιγμές μη επανδρωμένων αεροσκαφών «αυτοκτονίας», την στιγμή που προσβάλλουν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα σε μια καταστροφική επίθεση. 

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε την Τρίτη, περιλαμβάνει πλάνα drones που πλησιάζουν τα τεθωρακισμένα οχήματα με ταχύτητα πριν προσκρούσουν σε αυτά. Αυτό το βίντεο φαίνεται να έχει ληφθεί από την οπτική γωνία των περιπλανώμενων πυρομαχικών, γνωστών αλλιώς ως drones αυτοκτονίας, καθώς καταστρέφονται στην επίθεση. 

 

Σε μια περίπτωση το drone φαίνεται να κατευθύνεται απευθείας στην ανοιχτή καταπακτή ενός οχήματος. Τα πλάνα του drone's-eye-view παρουσιάζονται σε βίντεο που φαίνεται να δείχνει τις ίδιες εκρήξεις από απόσταση. 

Το Insider δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το βίντεο, αλλά μια αξιολόγηση από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε ότι οι μάχες συνεχίστηκαν γύρω από την πόλη Avdiivka την Τρίτη. 

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας είχε αναφέρει ότι οι δυνάμεις του συγκρατούν αρκετές ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή. Αν και η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ελέγχει μόνο περίπου το μισό της, και η Avdiivka βρίσκεται ακριβώς στην πρώτη γραμμή. 

Τόσο η ουκρανική όσο και η ρωσική πλευρά έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση drones αυτοκτονίας, με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 που κατασκευάζονται στο Ιράν, να εκτελούν μεγάλο μέρος των βομβαρδισμών της Ρωσίας σε περιοχές αμάχων και ενεργειακές υποδομές.

Σχόλια