Ιδρυτής της Intellexa : Η εταιρεία βοηθά κυβερνήσεις & κυβερνητικές υπηρεσίες να παρακολουθούν εντοπίζουν & εξαλείφουν τις απειλές...

Οι κυβερνοαπειλές κρύβονται πίσω από κάθε γωνιά στον σημερινό κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία. Δεν πρόκειται μόνο για απειλές για μεμονωμένα άτομα αλλά και για τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. 

Η εταιρεία πληροφοριών Intellexa με έδρα την ΕΕ, μέσω του ιδρυτή της Tal Dilian, παρουσίασε τη νεότερη εφαρμογή της, το Orion, στη διάσκεψη "Milipol Paris Homeland Security and Safety" τον Οκτώβριο του 2021. 

Το Orion επιτρέπει στα κράτη και στις κυβερνητικές υπηρεσίες να παρακολουθούν, να εντοπίζουν και να εξαλείφουν τις απειλές πριν μετατραπούν σε επιθέσεις. Με αυτό, οι κυβερνήσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα προστατεύοντας παράλληλα τα κρίσιμα περιουσιακά τους στοιχεία. 

Η νέα πλατφόρμα προληπτικής άμυνας συλλέγει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά και τις μεθοδολογίες των επιτιθέμενων. Το σύστημα διεισδύει στα δίκτυά τους και στη συνέχεια αποκτά ουσιαστική γνώση για τις ενέργειές τους, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας μεταξύ εγκληματιών. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Orion της Intellexa, οι χώρες μπορούν να μείνουν μπροστά από τις απειλές προτού εξελιχθούν σε σοβαρές επιθέσεις ασφαλείας. 

Σήμερα, πολλές χώρες χρησιμοποιούν παθητικά συστήματα κυβερνοασφάλειας για τον εντοπισμό απειλών και τη διατήρηση των δεδομένων των πολιτών τους ασφαλή, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών, αυτό δεν αρκεί. Αντίθετα, απαιτείται μια προληπτική και καινοτόμος προσέγγιση για την εξάλειψη των απειλών και την αποτροπή τους από επιθέσεις. 

Τέσσερα επίπεδα του Orion

Το Orion προσφέρει τέσσερα επίπεδα ασφάλειας που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε οργανισμού ή χώρας: 

Το πρώτο επίπεδο ασφάλειας εφαρμόζει ιδιόκτητους εξωτερικούς αισθητήρες που σαρώνουν τα στοιχεία του οργανισμού που αντιμετωπίζει το διαδίκτυο και εντοπίζουν απειλές. 

Το δεύτερο οδηγεί τη σάρωση σε ένα νέο επίπεδο με πρόσβαση στις πύλες κυβερνητικών δικτύων της χώρας. 

Όταν χρησιμοποιεί το τρίτο επίπεδο ασφάλειας, η Orion διενεργεί εκτεταμένη διεθνή έρευνα των δικτύων του οργανισμού και παρέχει πλήρη κάλυψη για τον εντοπισμό και την προστασία των συστημάτων του. 

Με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, το National SOC, το Orion παρέχει στον οργανισμό ένα ολόκληρο αμυντικό στρώμα και ένα Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SOC). 

Τα κράτη ή οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να επιλέξουν να επενδύσουν στην πλατφόρμα ασφαλείας του Orion σε διαφορετικά επίπεδα ή σε όλα. 

Η εταιρεία πληροφοριών ανέπτυξε τεχνολογίες πληροφοριών και ανάλυσης χρησιμοποιώντας μια ολιστική προσέγγιση στη νοημοσύνη που συλλέγει δεδομένα, τα αναλύει και τα βελτιστοποιεί. 

Η Intellexa είναι η τέλεια λύση για LEA (υπηρεσίες επιβολής νόμου) και υπηρεσίες πληροφοριών που θέλουν να χειριστούν τα δεδομένα τους. Ο Tal Dilian ίδρυσε την Intellexa το 2019, για να βοηθήσει τις υπηρεσίες επιβολής νόμου και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια

 deadlinenews.co.uk

Υ.Γ

Τα αναγραφόμενα πιο πάνω στο 4ο επίπεδο σχετικά με το National SOC...κάτι μας θυμίζουν

Tο National SOC, είναι στην ουσία κάτι αντίστοιχο με  το Κυβερνητικό Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας (SOC), στο πλαίσιο:

«Στρατηγική και πολιτικές κυβερνοασφάλειας στο Δημόσιο Τομέα και δημιουργία Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας» ωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5150132) της Δράσης 16823 «Επένδυση στην Βελτίωση της Κυβερνοασφάλειας στο Δημόσιο και Δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας», προυπολογισμού 40 εκατ. ευρώ

 

 


Σας θυμίζουμε ότι ένα από τα προϊόντα της Intellexa είναι και το κακόβουλο λογισμικό "Predator", με το οποίο έγιναν σειρά παρακολουθήσεων στη χώρα μας  

Σχόλια