"Θα έρθουμε κάποιο βράδυ"...Είμαστε εδώ να σας "καλωσορίσουμε" στο έμπα, στο έβγα δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι όσοι το επιχειρήσουν.


Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζει η γειτονική μας χώρα. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την Τουρκία στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, και όπου αλλού νομίζει η ζωηρή φαντασία των πολιτικών της.

Ζητάτε από τους Έλληνες να αποστρατιωτικοποίησουν νησιά του Αιγαίου και το Καστελόριζου. Φαίνεται ότι έχουν ασθενή μνήμη, ξεχνάν ότι η χώρα τους έχει παρατάξει χιλιάδες στρατιώτες, αποβατικές δυνάμεις και κάθε είδους επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά, ενώ σχεδόν καθημερινά μας υπενθυμίζουν (και καλά κάνουν για να θυμόμαστε τα λάθη μας) την καταστροφή της Σμύρνης και απειλούν να τα καταλάβουν.

Αγνοείς ότι αναφέρονται σε νησιά που μπόλιασαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, σε νησιά που είναι ελληνικά για χιλιάδες χρόνια, πολλούς αιώνες πριν οι πρόγονοί τους συναντήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα γαλανά χρώματα του Αιγαίου πελάγους. Ξεχνάνε εσκεμμένα, ότι καθαρά Ελληνικά ήταν και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος στα οποία όχι μόνο δεν εφαρμόσατε αυτά που προβλέπει το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης: «…θα έχουν ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία…Η διατήρηση της τάξης, θα διασφαλίζεται από μια αστυνομική δύναμη τα μέλη της οποίας θα προσλαμβάνονται μεταξύ του τοπικού πληθυσμού από την προαναφερθείσα τοπική διοίκηση και θα τοποθετούνται κάτω από τις διαταγές της», δηλαδή έπρεπε να είχαν καθεστώς τοπικής αυτονομίας και αυτοδιοίκησης. Αντί για αυτό φρόντισαν να γίνουν ανοικτές φυλακές, κατατρομοκρατήσαν και κυνήγησαν τον αυτόχθονα ελληνικό πληθυσμό. ενώ προχώρησαν στην στρατιωτικοποίηση τους, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους συνθήκες και υπογραφές (δικές σας).

Έρχονται λοιπόν τώρα οι επιλήσμονες (προσέξτε το σχέδιο τους αυτό κρατά από την εποχή του ζεϊμπέκικου του Γιώργου Παπανδρέου, την ώρα που αυτός το χόρευε με τον τούρκο ομόλογο του, οι τούρκοι επιτελείς επεξεργαζόντουσαν τα σχέδια αποστρατικοποίησης) ζητώντας από την Ελλάδα να εφαρμόσει διεθνείς συνθήκες που σημειωτέων δεν αφορούν την Τουρκία, μια και δεν έχει συμμετάσχει στην υπογραφή τους εφόσον δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος.

Ξεχνάει η πολιτική ηγεσία των γειτόνων μας, ότι στο διεθνές δίκαιο, ισχύει η αρχή «rebussic stantibus» που σημαίνει ότι οι αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί θεμελιωδώς, αρχή που έγινε αποδεκτή στην σύνοδο της Βιέννης για τις Διεθνείς Συνθήκες του 1969. Εφόσον λοιπόν η Ελλάδα απειλείται ανοικτά με πόλεμο, άρα και οι τυχόν όροι (όπως αυτή της αποστρατικοποίησης) αλλάζουν και παύουν να ισχύουν. Για ποιο λόγο παύουν να ισχύουν; Στην αντίπερα όχθη των Ελληνικών νησιών υπάρχει η λεγομένη «στρατιά του αιγαίου» με μια τεράστια δύναμη αποβατικών, ειδικών δυνάμεων πυροβολικού, εκατοντάδων ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων. Αλήθεια πως θα αισθάνονταν η Τουρκία αν βρίσκονταν στην θέση της Ελλάδος και είχε απέναντι της όλη αυτή την τεράστια στρατιωτική δύναμη.

Μας μοστράρουν την στρατιωτική τους δύναμη ε, σας πληροφορούμε ότι δεν μας τρομάζει, συνηθισμένοι είμαστε και η ιστορία μας το έχει αποδείξει. Αλήθεια όμως εσείς οι ταγοί της γείτονας είστε έτοιμοι να βυθίσετε στο πένθος και στην εξαθλίωση τους λαούς και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, (και ειδικά τον δικό σας). Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε καταστροφή πόλεων, υποδομών και στην τελική να προσπαθήσετε να υφαρπάξουν ξένο πλούτο, (κάτι καθόλου σίγουρο με εμάς αντιπάλους) που ήδη έχετε κάνει σε Κύπρο, Σύρια, Ιράκ, Κούρδους, κ.λπ.

Φαίνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος της γείτονας πιστεύει ότι είναι εύκολος αντίπαλος Έλληνας και ότι η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας θα τον καταβάλλεται εύκολα, έτσι ώστε να παρουσιάσει μια «νίκη» στο εσωτερικό του, αυξάνοντας την δημοτικότητα του που είναι στο ναδίρ. Ας ενημερώσουμε όμως ηγεσία και προέδρους των υπολοίπων κομμάτων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης που συμπλέουν και ενίοτε γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως σε απαιτήσεις υποχώρησης και απειλές απέναντι στην πατρίδα μας το έξης. Εμείς οι Έλληνες είμαστε λάτρεις της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια αν αποφασίσετε να ανοίξετε την πόρτα του φρενοκομείου και όσο για τις χιλιάδες στρατιώτες σας και τα εκατομμύρια λόγχες σας που θα κάνουν περίπατο στην χώρα μου, να σας θυμίσω τα λόγια κάποιων άλλων που το επιχείρησαν:

· «Οι Έλληνες είναι αδύναμοι και θα έχουμε εύκολη νίκη».
· «Οι Έλληνες έχουν χάσει το ηθικό τους»
· «είναι αδιάφοροι για την εισβολή μας»
· «Θα σας δούμε πάλι μετά από 2 εβδομάδες».

Με την τελευταία φράση αποχαιρετούσαν τις οικογένειες τους, γιατί θεωρούσαν τους Έλληνες μη αξιόμαχους και εύκολη λεία, βασιζόμενοι στο ότι ήταν μία χώρα που είχε 40 εκατομμύρια πληθυσμό, 8 εκατομμύρια λόγχες, πολεμική αεροπορία με 2000 αεροπλάνα και ένα ισχυρότατο πολεμικό ναυτικό, έναντι μιας Ελλάδος μόλις 7 εκατομμυρίων κατοίκων, και με το βάρος της μικρασιατική καταστροφής μόλις πριν από 18 χρόνια, και όμως αυτή η Ελλάδα που δεν είχε αυτάρκεια ούτε καν σε στάρι, είπε όχι στον εισβολέα, αποτέλεσμα; Αντί να κάνουν περίπατο μέχρι την Αθήνα να βρεθούν να κολυμπάνε στην Αδριατική. Αυτό απλά να το έχετε στο νου σας.

Σταματήστε λοιπόν πριν να είναι αργά και πάθετε ζημιά ανεπανόρθωτη, μια και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να δώσετε την ευκαιρία να ξεκοκαλίσουν τον τόπο σας. Μην σκαλίζετε το παρελθόν και τα ιστορικά πάθη, γιατί στην δική σας «Γαλάζια πατρίδα», μπορούμε και οι Έλληνες να αντιτάξουμε όλη την Μικρά Ασία και την ίδια την Κωνσταντινούπολη, καθώς και νησιά και νησίδες που βρίσκονται έξω των 3νμ των χωρικών σας υδάτων και παρότι δεν σας ανήκουν τις έχετε στην κατοχή σας...

Επίσης προβοκάρετε διαρκώς την Ελλάδα μας με την λογική της γκεμπελικής προπαγάνδας, επιθυμώντας να κάνετε το άσπρο μαύρο, για πράγματα που το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνο και υπόλογο στην διεθνή κοινότητα. Κύριοι της τουρκικής δημοκρατίας να είστε σίγουροι, ότι όχι μόνο γελοιοποιήστε με όσα λέτε, αλλά θα φέρεται και τα αντίθετα αποτελέσματα για την χώρα σας και τον λαό σας.

Βέβαια αν επιμένετε να μας λέτε ότι: «θα έρθουμε κάποιο βράδυ», εμείς εδώ είμαστε να σας "καλωσορίσουμε" στο έμπα, στο έβγα δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι όσοι το επιχειρήσουν.

Σχόλια