Κραυγή απόγνωσης από την Κυρά του Δέλτα Άρτεμις Παπακωστίδη για τις καλύβες στον Έβρο...


Κραυγή απόγνωσης από την ηρωίδα, Κυρά του Δέλτα, Άρτεμις Παπακωστίδη, για τις καλύβες στον Έβρο
για τις οποίες το ελληνικό κράτος αδιαφορεί. Η Κυρα του Δέλτα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο από την XII Μ/Π Αλεξανδρούπολης για την προσφορά της εδώ και 41 χρόνια στο Δέλτα του Έβρου και η Ελληνική σημαία και μια πλακέτα ήταν τα δώρα τιμής από τον διοικητή της XII Μεραρχίας Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, στην γυναίκα που υψώνει κάθε μέρα στα σύνορα το εθνικό μας σύμβολο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε με περηφάνεια και συγκίνηση στην τιμή που της έκανε ο Στρατός αναγνωρίζοντας την προσφορά της, αλλά και απογοήτευση και λύπη αφού η Ελληνική Πολιτεία τους «τρέχει» στα δικαστήρια.

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί οι καλύβες απειλούνται με κατεδάφιση. Για μας το Δέλτα είναι η ζωής μας. Είναι το σπίτι μας. Αν μας διώξουν από δω, μας στέλνουν στο θάνατο. Θα πεθάνουμε», και συνεχίζει “Θα το παλέψουμε όσο μας παίρνει”.

Εδώ και καιρό τα πρόστιμα τρέχουν, είναι της τάξης των 5.000 ευρώ και οι Καλυβιέρηδες, που είναι άνθρωποι του μεροκάματου, δεν αντέχουν να τα ξεπληρώσουν.

Η κυρία Άρτεμις ξεχειλίζει από αγανάκτηση και απόγνωση.

«Έχω ζητήσει βοήθεια λέει από τις τοπικές αρχές για τον δρόμο ή τους δρόμους που μας φέρνουν στο Δέλτα .Δεν δίνει κανείς σημασία. Υποτίθεται ότι θέλουμε τουρισμό στο Δέλτα , ότι πρέπει να αναδείξουμε το Δέλτα. Το γκρέϊντερ περνά μια φορά το χρόνο κι αυτό δεν αρκεί. Δεν υπάρχει δρόμος για τις καλύβες. Δεν υπάρχει δρόμος για τους τουρίστες .Ο κόσμος το σκέφτεται πολύ να έρθει. Ξέρετε πόσοι έρχονται από τα πέρατα του κόσμου; Ντρέπομαι που κάθε φορά τους τα λέω, αλλά μόνο γραφική γίνομαι».

Η κυρά του Δέλτα ευτυχώς νιώθει ασφαλής που ζει εκεί γιατί οι Συνοριοφύλακες περνάνε συνέχεια και βλέπουν αν είναι καλά κι αν χρειάζονται κάτι..

Όμως η ώρα πέρασε και έπρεπε να βγει έξω για την καθημερινή ψαριά.

Αυτή την εποχή έχει κουτσομούρες, χέλια και λιγοστά λαβράκια είναι αρκετά όμως, για να επιβιώσουν.

Ακούστε την “Κυρά του Δέλτα” στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κυρά του Δέλτα

Σχόλια