Η Κίνα τονίζει στην Τουρκία τον σεβασμό της κυριαρχίας της Ελλάδας


Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xiao Junzheng, επιβεβαίωσε τόσο για την Ανατολική Μεσόγειο όσο και για την Ουκρανία ότι «τη συνεπή θέση της Κίνας ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προασπίζονται», σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. 
 Μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο, σε μια σαφή ώθηση προς την Τουρκία, ο πρέσβης σημείωσε, «η κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μέρους.
 Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεις, απόσχετε από ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις και συνεργαστείτε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». 
 Ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Κινέζος διπλωμάτης σημείωσε ότι «η στάση και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ μετριοπαθής και ορθολογική, προσπαθώντας να αποκλιμακώσει τις εντάσεις και να ανοίξει την πόρτα για πολιτικές διαβουλεύσεις με την τουρκική πλευρά». Επιπλέον, υπογράμμισε, η Κίνα «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεχίσουν τις προσπάθειες της εξυγίανσης και του πολιτικού διαλόγου».

Σχόλια