Η αμυντική βιομηχανία στη Βουλγαρία απασχολεί πάνω από 70.000 εργαζομένους


Η βουλγαρική αμυντική βιομηχανία απασχολεί περισσότερους από 70.000 εργαζόμενους και ο τομέας έχει σημαντική οικονομική και κοινωνική σημασία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Νικόλα Στογιάνοφ
κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου AFCEA TechNet Sofia 2022 (AFCEA: το ακρωνύμιο στα αγγλικά του Συνδέσμου Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών των ενόπλων δυνάμεων) που διεξάγεται στην Κεντρική Στρατιωτική Λέσχη στη Σόφια.

Το φετινό συνέδριο της AFCEA στη Σόφια, με τίτλο "Εκσυγχρονισμός των όπλων και του εξοπλισμού του βουλγαρικού στρατού. Επανέναρξη", θα παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες και εξοπλισμό από κορυφαίες βουλγαρικές και διεθνείς εταιρείες για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, θα ακούσει και θα συζητήσει συγκεκριμένα κυβερνητικά σχέδια και δράσεις για έργα που έχουν ανακοινωθεί και τις πιθανές εναλλακτικές τους.

Ο Στογιάνοφ δήλωσε ότι οι βουλγαρικές εταιρείες συμμετέχουν ενεργά και ανταποκρίνονται με επιτυχία τόσο σε προσκλήσεις υποβολής προσφορών σε άκρως ανταγωνιστικούς διεθνείς διαγωνισμούς του ΝΑΤΟ όσο και στα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα με επίκεντρο την άμυνα. Πρόσθεσε ότι ο τομέας αυτός είναι ανταγωνιστικός και έχει τη θέση του στην ευρωπαϊκή βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Ο Στογιάνοφ επεσήμανε επίσης ότι η βουλγαρική αμυντική βιομηχανία έχει μια σημαντική ικανότητα που μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί στα έργα για τον εκσυγχρονισμό του βουλγαρικού στρατού.

Το συνέδριο παρακολούθησαν ο υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ, ο αρχηγός Άμυνας, ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και ο σύμβουλος σε θέματα Άμυνας Ιλία Μιλούσεφ μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια