Η Τουρκία αναπτύσσει μικρά drones που επιχειρούν χωρίς εξάρτηση από το GPS


Η τουρκική
εταιρεία STM έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει σε μικρά τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, να λειτουργούν σε περιβάλλοντα που παρεμβάλλεται το GPS, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και «προηγμένες τεχνικές όρασης υπολογιστή». 

Το "KERKES Project" υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία-δυνατότητες βαθιάς μάθησης AI και τεχνικές αναγνώρισης αντικειμένων που επιτρέπουν στα drone να πλοηγούνται χωρίς να βασίζονται στο GPS. (Στην ουσία το drone επιχειρεί αυτόνομα...) 

Κατά τη διάρκεια των αποστολών, τα drones μπορούν επίσης να συγκρίνουν έναν φορτωμένο χάρτη, με τα διαθέσιμα δεδομένα  πραγματικού χρόνου στο πεδίο. Τα drone αυτά μπορούν να λειτουργούν τη νύχτα και σε περιβάλλοντα πολλαπλών τομέων χωρίς να διακόπτονται από απειλές ηλεκτρονικού πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβολών GPS. 

«Τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι» 

 Με αυτήν την τεχνολογία, στην οποία εργάζονται μόνο λίγες χώρες, τα τακτικά μίνι-[μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα] θα μπορούν να εκτελούν αποστολές χωρίς να επηρεάζονται από απειλές ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού, όπως οι παρεμβολές GPS . 

Αυτή η κρίσιμη ικανότητα… θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τις ένοπλες δυνάμεις και θα είναι μια τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι σε περιβάλλοντα μάχης 

 

thedefensepost.com

Σχόλια