Είναι άκρως επικίνδυνο να μεταδίδεται κλίμα φόβου στην ελληνική κοινή γνώμη για την Τουρκία. Από τον Αττίλα στην Κύπρο και μέχρι σήμερα, δυστυχώς αυτή η φοβικότητα «μεταγγίζεται» προς τους Έλληνες πολίτες, χωρίς ευτυχώς να έχει καθολικό αποτέλεσμα. Σε κάποιους όμως το μικρόβιο περνά…
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τη λέξη φόβος όταν αναφερόμαστε στην Τουρκία, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πρέπει μόνο να ανησυχούμε ,γιατί αυτό διατηρεί την ετοιμότητα της χώρας στο επίπεδο που πρέπει έναντι ενός γείτονα με ιστορία-ποινικό μητρώο «λερωμένο»…
Όσο επικίνδυνος ο φόβος άλλο τόσο επικίνδυνες είναι οι απόψεις περί «διαλύσεως της Τουρκίας», «κατάρρευσης» και «εύκολης νίκης» σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης. Οι «αγωγοί μεταφοράς» αυτού του κλίματος, επιχειρηματολογούν με όπλα που η χώρα δεν διαθέτει, υποσχόμενοι συντριπτικά χτυπήματα από οπλικά συστήματα που ούτε καν έχουν παραγγελθεί!!!
Όποιος τολμά να εκφράσει τον σκεπτικισμό του γι ΄ αυτή την εκστρατεία γελοιότητας εισπράττει αισχρές επιθέσεις και αμφισβήτηση του πατριωτισμού του, ακόμη και από εκείνους που «καταναλώνουν» αδιαμαρτύρητα τα καθημερινά μαθήματα της τουρκικής γλώσσας μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων της ελληνικής τηλεόρασης…
Σε απάντηση όλων αυτών ένα απόσπασμα απ΄ όσα είπε σε παρουσίαση του βιβλίου του ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς. Η σωστή ανάγνωση των αντιπάλων και των κινδύνων είναι το Α και το Ω για να νικήσεις…
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.