Η Γερμανία ετοιμάζεται να εθνικοποιήσει τα πάντα στην ενέργεια...


Για να μην είμαστε άδικοι βέβαια, η Γερμανία προωθούσε τον νεοφιλελευθερισμό σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί άλλωστε έκανε ρεσάλτο τόσο στον ΟΤΕ, όσο και σε τεράστιες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτά όσον αφορά τους άλλους. Διότι και η πλέον ισχυρές γερμανικές πολυεθνικές, διευθύνονται άτυπα από το γερμανικό κράτος και προωθούν τα συμφέροντα της Γερμανίας όπου δραστηριοποιούνται.

Κατά τα άλλα, οι πιέσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα είχαν κοινή συνισταμένη το πλιάτσικο στο εθνικό πλούτο των Ελλήνων.

Τώρα όμως, έχουμε και επίσημα ένα κύμα εθνικοποιήσεων εντός Γερμανίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ροή του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στη Γερμανία, προτείνεται να εθνικοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μόνο οι καταναλωτές από τη Γερμανία θα λαμβάνουν φυσικό αέριο.

Η συζήτηση διεξάγεται στην Bundestag.

Η Die Welt γράφει ότι η αβεβαιότητα για την τύχη των αποθεμάτων φυσικού αερίου έχει δημιουργήσει μια συμμαχία μεταξύ του CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση), της αριστεράς και του SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), που βλέπουν τη λύση στην εθνικοποίηση.

Σχόλια