Αναστασιάδης: Εμείς δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία


Ανδρέας Πιμπίσιης   

Υπήρξαν προσεγγίσεις προς τη Λευκωσία για να συμβάλει μέσα από δικό της οπλισμό στην προσπάθεια για ενίσχυση της Ουκρανίας. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Κύπρος έχει τις δικές της αμυντικές ανάγκες και δεν μπορεί να προβεί σε μια ανάλογη ενέργεια. Εντούτις, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει μελλοντικά μια ανάλογη πρόταση, υπό την προϋπόθεση ότι και η ίδια θα πάρει τουλάχιστον αντίστοιχα οπλικά συστήματα στα χέρια της. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλησε να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα διαμηνύοντας πως η Κύπρος δεν προτίθεται να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Σωματείο «Κεραυνός» για να παραστεί σε εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς για την αποστολή οπλισμού από την Κύπρο στην Ουκρανία και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κόμματα λένε ότι θα ήταν η καταστροφή μας κάτι τέτοιο, είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ένα. Η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη, έχει ανάγκη της αμυντικής θωράκισης και συνεπώς χωρίς την αμυντική θωράκιση δεν μπορεί να επιβιώσουμε».

Συνεπώς, πρόσθεσε, θέλω να καθησυχάσω: «Δεν πρόκειται εμείς να αποστείλουμε όπλα στην Ουκρανία».

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το παράθυρο αντικατάστασης των υφιστάμενων ρωσικών οπλικών συστημάτων με άλλα σύγχρονα όπλα, λέγοντας πως αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. 

philenews.com


Σχόλια