Ένα μακροσκελές άρθρο για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα μεταξύ Αθήνας, Μαδρίτης και Παρισιού και στον τίτλο αναφέρεται πως γενικότερα «ένα πλαφόν στις τιμές των τροφίμων δεν αποτελεί πλέον ταμπού». Ειδικότερα για την Ελλάδα γράφεται: «Αύξηση 12% στις τιμές καταναλωτή για τον μήνα Σεπτέμβριο ανέφερε η ελληνική στατιστική υπηρεσία. Ειδικότερα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θέρμανσης και η ηλεκτρική ενέργεια οδηγούν στα ύψη τον πληθωρισμό. Αλλά ακόμη και για ορισμένα βασικά τρόφιμα, οι αυξήσεις των τιμών είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο πληθωρισμού, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα στο 23%. Οι τιμές του ψωμιού και του κρέατος αυξήθηκαν κατά περίπου 18% ... Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πληθωρισμός είναι μια ιδιαίτερη πολιτική πρόκληση, γιατί την άνοιξη διεξάγονται βουλευτικές εκλογές. Και το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα αυξάνεται.
Σύμφωνα με έρευνες της στατιστικής υπηρεσίας σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού κινδυνεύει άμεσα από τη φτώχεια. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τη Βουλγαρία».
Μαρία Ρηγούτσου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.