Νέα πρόκληση της τουρκίας με fake news και φωτογραφίες από drone πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο


Με σημερινό του tweet ο δημοσιογράφος Ahmet Melik Türkeş του CNN TURK, αναρτά οπτικό υλικό από UAV των τουρκικών ΕΔ σύμφωνα με το οποίο ισχυρίζεται ότι
, το χρονικό διάστημα 18-21 Σεπ 22 αρματαγωγό του ΠΝ μετέφερε στη Λέσβο και τη Σάμο στρατιωτικά οχήματα τα οποία παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ στην χώρα μας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει και αναλυτικά στοιχεία γράφοντας για 23 οχήματα στη Λέσβο και 18 στη Σάμο.



 

Την ίδια στιγμές "πηγές" που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση UAV, που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Την προσφιλή τακτική των fake news συνεχίζει η Άγκυρα χρησιμοποιώντας ως «όχημα» στρατιωτικές πηγές που κάνουν διαρροές στο πρακτορείο Anadolu με φωτογραφίες από UAV και τον ισχυρισμό ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Με το ψευδο-επιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Υ.Γ

Σε κάθε περίπτωση και άσχετα από την πιο πάνω προπαγάνδα των τούρκων...σε καθημερινή βάση τα τουρκικά drones με τις παράνομες παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας, ένα είναι σίγουρο πως πρόκειται για επιθετικές ενέργειες και για κατασκοπεία

Πότε θα σταματήσει αυτή η τουρκική αθλιότητα ; 

 


Σχόλια