Το Ιράν πουλάει στρατιωτικά drone σε κάθε χώρα που τα χρειάζεται...


Ένας Ιρανός βουλευτής δήλωσε ότι, η Ισλαμική Δημοκρατία δίνει drones στο Ιράκ και σε άλλες χώρες, για να τις βοηθήσει να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια της περιοχής. 

Ο Mohammad Javad Karimi Ghoddusi (Qoddusi), μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε την Κυριακή ότι το Ιράν παρέχει «γενναιόδωρα» drones σε κάθε χώρα που τα χρειάζεται «σύμφωνα με τη στρατηγική του Ισλάμ και σύμφωνα με τη διατήρηση της ασφάλειας της περιοχής».

Υποστηρίζοντας ότι «οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι η αεροπορική τους υπεροχή στον κόσμο αμφισβητήθηκε από το Ιράν», είπε ότι «ο συνδυασμός των δυνατοτήτων των πυραύλων και των drone του Ιράν έχει δημιουργήσει μια πολύ εκτεταμένη, βαθιά, ακριβή και χαμηλού κόστους ασφάλεια για ολόκληρο το Ισλαμικό έθνος και ισλαμικές χώρες». Πληρώνουν για τα drones και η βοήθεια του Ιράν δεν είναι δωρεάν, πρόσθεσε. 

Την περασμένη εβδομάδα, ένα μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Yuliya Leonidivna Klymenko, είπε στο Iran International ότι ήταν «βαθιά σοκαρισμένη και λυπημένη» από το γεγονός ότι το Ιράν έστειλε drones στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στην εισβολή του στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα πρόκειται να αγοράστε 100 ακόμη drones από το Ιράν εκτός από τα drones που αγόρασε πρόσφατα από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Todd Breasseale δήλωσε την Τρίτη, 30 Αυγούστου, ότι η Ρωσία  αντιμετώπισε «πολλές αποτυχίες» με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  που αποκτήθηκαν από την Τεχεράνη αυτόν τον μήνα, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει παραλάβει τα Mohajer-6 και Shahed- σειρά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) πριν από αρκετές ημέρες μέσα σε αυτό το μήνα.

iranintl.com

Σχόλια