Επίθεση της Ρωσίας με ιρανικά καμικάζι drone στην Οδησσό...


Στις 23 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία επιτέθηκε στην Οδησσό με drones καμικάζι από τη Μαύρη Θάλασσα.  

Δύο drones κατέστρεψαν το κτήριο διοίκησης του λιμανιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης. Ένα άλλο ιρανικό drone καμικάζι Shahed 136 καταρρίφθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Επίσης υπάρχουν αναφορές για τέσσερα κατεστραμμένα σπίτια.

Στην Οδησσό έγινε γνωστός ο θάνατος ενός άνδρα που υπέστη επίθεση από εχθρικά drones καμικάζι. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο.

«Σήμερα, ο εχθρός επιτέθηκε στην Οδησσό με ένα drone καμικάζι Shahed-136. Δυστυχώς, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ένας τραυματίστηκε και το διοικητικό κτίριο καταστράφηκε. Στη συνέχεια, ο εχθρός έκανε άλλη μια επίθεση με drones που καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα από τις μονάδες αεράμυνας μας», είπε ο Marchenko.

Πρόσθεσε ότι οι εισβολείς χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο drones σε περιοχές της Ουκρανίας. Ο Marchenko ζήτησε από τους ανθρώπους να μην στέκονται έξω κατά τη διάρκεια της αεροπορικών επιδρομών και να μην παρακολουθούν την πτήση των drone, αλλά να κρύβονται σε καταφύγια. 

Η υπηρεσία δημοσίων σχέσεων της αεροπορικής διοίκησης «Νότος» ανέφερε ότι από 17:00 έως τις 18:00 οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα αεροσκάφη καμικάζι του εχθρού Shahed-136 ιρανικής παραγωγής.


odessa-journal.com

 


Σχόλια