Ινδικές αμυντικές εταιρείες θα εξοπλίσουν τα ισραηλινά drone "Heron" της Ινδίας με βόμβες & πυραύλους (βίντεο)


Στο πλαίσιο του προγράμματος Cheetah της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ινδικές αμυντικές εταιρείες θα εξοπλίσουν ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Τα drones Heron της Ινδίας πρόκειται να αναβαθμιστούν και να οπλιστούν με τη βοήθεια του Ισραήλ, για τη διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων κατά του εχθρού. «Το έργο τσιτάχ θα αναληφθεί από ινδικές αμυντικές εταιρείες, που θα εξοπλίσουν το drone με πυραύλους και άλλα συστήματα επιτήρησης προηγμένων δυνατοτήτων», δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στο India Today TV.

Κατασκευασμένο στο Ισραήλ, το Heron Unmanned Aerial Vehicle είναι ένα UAV μεσαίου ύψους και μπορεί να μεταφέρει έως και 250 κιλά βάρους, συμπεριλαμβανομένης θερμικής κάμερας, συστημάτων επίγειας επιτήρησης, radar κλπ. Το UAV Heron είναι ικανό να επιστρέψει στη βάση του αυτόνομα σε περίπτωση απώλειας επικοινωνίας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron των τριών κλάδων, της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), του Ινδικού Στρατού και του Ινδικού Ναυτικού θα αναβαθμιστούν, ώστε να είναι οπλισμένα με κατευθυνόμενες βόμβες λέιζερ, κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-εδάφους και αντιαρματικούς πυραύλους. Το έργο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο λήψης αποφάσεων.

 

Σχόλια