CNN :Το Πεντάγωνο σταμάτησε τις παραδόσεις αεροσκαφών F-35 μετά την ανακάλυψη ενός εξαρτήματος κατασκευασμένου στην Κίνα

(CNN) Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι σταματά προσωρινά τις παραδόσεις του αεροσκάφους F-35 της Lockheed Martin Corp, αφού έμαθε από τον κατασκευαστή ότι ένα κράμα κατασκευασμένο στην Κίνα, βρισκόταν σε ένα εξάρτημα του μαχητικού αεροσκάφους stealth, παραβιάζοντας τους ομοσπονδιακούς κανόνες άμυνας

Το Πεντάγωνο είπε ότι ένας μαγνήτης που περιέχει το κράμα που χρησιμοποιείται σε μέρος του ενσωματωμένου συστήματος ισχύος δεν δημιουργεί πρόβλημα ασφαλείας. «Επιβεβαιώσαμε ότι ο μαγνήτης δεν μεταδίδει πληροφορίες ούτε βλάπτει την ακεραιότητα του αεροσκάφους και ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι απόδοσης, ποιότητας ή ασφάλειας που να σχετίζονται με αυτό το ζήτημα και ότι οι πτητικές λειτουργίες για τον εν υπηρεσία στόλο F-35 θα συνεχιστούν ως φυσιολογικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ρας Γκόμαερ. Το Πεντάγωνο είπε ότι η Lockheed Martin έχει ήδη βρει μια εναλλακτική πηγή του κράματος για μελλοντικές παραδόσεις. 

Η εταιρεία ανέφερε οικειοθελώς τη μη συμμόρφωση και βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για να διαπιστωθεί πώς συνέβη. Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε πόσα αεροσκάφη έχουν καθυστερήσει ή πόσα είχαν το κινεζικό κράμα. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να παραδώσει έως και 153 F-35 το 2022 και έχει παραδώσει 88 μέχρι στιγμής. Το F-35 είναι ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. 

Οι ΗΠΑ διαθέτουν εκατοντάδες αεροσκάφη, τα οποία διατίθενται σε τρεις διαμορφώσεις, τα συμβατικά F-35A απογείωσης και προσγείωσης, τα οποία πετούν η Πολεμική Αεροπορία. τα F-35B του Σώματος Πεζοναυτών, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν κάθετα και το F-35C, διαμορφωμένο για επιχειρήσεις αεροπλανοφόρου. "Εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας και το DOD για να διασφαλίσουμε τη συμβατική συμμόρφωση εντός της αλυσίδας εφοδιασμού. Ο εν λόγω μαγνήτης δεν έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες προγράμματος. 

Το F-35 παραμένει ασφαλές για πτήση και συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο 'Αμυνας για την επίλυση του προβλήματος όσο το δυνατόν συντομότερα για να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lockheed Martin. 

Το κράμα χρησιμοποιείται σε ένα σύστημα που κατασκευάζεται από τη Honeywell για τη Lockheed Martin.

cnn.com

Σχόλια